hadziaj.info

κατηγορίας Όνομα

φυτό φωτογραφία Orchis

Ορχιδέες και βόρεια ορχιδέα στο site σας

Ορχιδέες - ενδιαφέρον των φυτών, που μοιάζει με μια ορχιδέα όρχις είναι ένα μοναδικό φυτό που φυτρώνει στα λιβάδια και τα πεδία της Ρωσίας. Ευθεία στέλεχος, εντόπισε τα λουλούδια και τα φύλλα - όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυτού. Ορχιδέες - ορχιδέες το ίδιο, μόνο το βόρειο. Συγγένεια με μεγαλοπρεπή λουλούδια υπαινίσσεται ότι ένα από τα έξι πέταλα είναι μπλε χρώμα, και στη βάση του βρίσκεται κίνητρο.

Orchis έχει εντοπίσει τα φύλλα που μοιάζουν με φύλλα τουλίπα. Από τα πολύχρωμα λουλούδια που συλλέγονται στην ακίδα, είναι πολύ ελκυστική για τα έντομα. Οι κηλίδες - δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μήνυμα προς επικονιαστές που υπάρχουν πολλά να γιορτή για. Όλο το νέκταρ είναι ένα κίνητρο. Οι σπόροι συλλέγονται σε ένα κουτί. Οι κόνδυλοι του ορχιδέες, καθώς και η ρίζα, ενημερώνεται κάθε χρόνο.

Ειδικές απαιτήσεις για τη φροντίδα των ορχιδέες δεν παρουσιάζει

Η ρίζα αποτελείται από δύο κονδύλους. Το πιο πολύτιμο από αυτούς - τους νέους και ζουμερά. Από τους κονδύλους σαλέπι το φαρμακείο ετοίμασε ένα ειδικό σκόνη.

σαλέπι βλέννα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία:

 • υπερέκκριση γαστρίτιδα?
 • τροφική δηλητηρίαση?
 • του στομάχου?
 • κυστίτιδα?
 • γαστρεντερίτιδα?
 • δυσεντερία?
 • κολίτιδα?
 • διάρροια?
 • ρινική αναπνευστικές παθήσεις.

Τοξίκωση ή δηλητηρίαση δηλητήρια συνιστάται ορχιδέες στίγματα, αρσενικό ή shlemonosny.

Είναι καλύτερα να αυξηθεί ορχιδέες σε ημι-άγρια ​​τμήμα του κήπου

Κόνδυλοι ορχιδέες χρησιμοποιηθούν τοπικά στη αποστημάτων. Πρώτα ήταν σφυροκόπησε σε σκόνη. Στη συνέχεια αναμιγνύεται με το λαρδί ή στον ατμό γάλα. Επίσης, οι κόνδυλοι σαλέπι χρησιμοποιείται για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών και να απαλλαγούμε από πονόδοντο.

Μεταξύ άλλων, ορχιδέες θεωρείται ένα εξαιρετικό φάρμακο για νευρική εξάντληση, ανικανότητα, αδυναμία, που προκύπτουν λόγω των εξουθενωτικές μεγάλες ασθένειες. Χρησιμοποιώντας σαλεπιού συνιστάται για εκείνους που έχουν υποστεί σοβαρή αιμορραγία, που πάσχουν από εντερική καταρροή, άρρωστοι με φυματίωση. Επίσης, το εργοστάσιο είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες της μήτρας νόσου και καταρροή της ουροδόχου κύστης.

Το φυτό δεν επηρεάζεται από ασθένειες και παράσιτα, φαίνεται ελκυστική και χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική

1

Orchis militaris πολύ εύκολο να φυτέψει και αναδάσωσης. Καλή επιλογή για το εργοστάσιο στην περιοχή του κήπου σας, ακόμα κι αν το μετακινήσετε από τα άγρια ​​ζώα στο παρτέρι τους. Η μεταφύτευση γίνεται το φθινόπωρο ή την άνοιξη. Γενετικής Βελτίωσης Φυτών συνιστάται στο φωτισμένο σημείο.

Φροντίδα άγρια ​​ορχιδέα

Orchis στίγματα δεν του αρέσει βαρύς εδάφη. Κατά τη διάρκεια της σίτισης, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το εργοστάσιο δεν είχε πάρει κοπριά. Συνιστάται να κάνει το προστατευτικό στρώμα του εδάφους, η καλύτερη επιλογή γι 'αυτό - τις βελόνες.

Αν ορχιδέες αναπτύσσονται σε μια ηλιόλουστη περιοχή, είναι απαραίτητο να γίνει πότισμα. Το υπόλοιπο φυτό είναι ανεπιτήδευτη, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, παράσιτα και ασθένειες δεν είναι θέμα. Αγαπά ημι-άγρια ​​περιοχές κήπο.

Ένα μέρος για τη φύτευση των φυτών θα πρέπει να είναι ελαφρύ ή poluzatenennym

Πολλαπλασιάζεται διαίρεση ρίζα, σπόρος, μερικές φορές αυτο-σπορά. Που αντιπαθεί τα ζιζάνια. μεταφορές Χειμώνας χωρίς στέγη.

Σε αυτό το σημείο περίπτερα είναι πολλά είδη ορχιδέας.

 • militaris Orchis είναι ένα διακοσμητικό φυτό, ανθοφορία από το Μάιο έως τον Ιούνιο. Στο ταξιανθία λουλουδιών είναι φωτεινά μοβ-καφέ, μοβ ή ροζ αποχρώσεις. Πέντε-περιάνθιο μοιάζει με ένα κράνος.
 • Κασπίας ορχιδέες - χαμηλό φυτό με φύλλα γραμμική-λογχοειδή. Τα λουλούδια είναι σκούρο μωβ, αραιά βρίσκεται. Αναπτύσσεται στο Νταγκεστάν, στον Καύκασο και το Ιράν.
 • Kloponosny όρχις έχει μια συγκεκριμένη οσμή, όπως σφάλματα ξυλείας. σκιά λουλούδια - μωβ και καφέ. Το φυτό αναφέρεται ως απειλούμενα.
 • Άντρας ορχιδέες - ποώδες πολυετές φυτό με ζεύγη κονδύλους. Στην πίσω πλευρά του φύλλου παρουσιάζει ένα σκούρο πορφυρό ή μωβ κηλίδες. Ταξιανθία συλλέγονται από τα λουλούδια χλωμό ματζέντα ή μωβ. Ανθίζει από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο. Το φυτό αναφέρεται ως απειλούμενα.
 • ορχιδέες Πίθηκος - Πολυετής πόα, φθάνοντας σε ύψος 45 cm ανθίζει από Απρίλιος-Μάιος .. Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας παράγονται πολλά λευκά ή ροζ λουλούδια με μικρά μοβ κηλίδες. Το φυτό είναι ένα σπάνιο είδος, που αναφέρονται ως απειλούμενα.

Αν ορχιδέες αναπτύσσονται σε μια ηλιόλουστη περιοχή, είναι απαραίτητο να γίνει πότισμα. Το υπόλοιπο φυτό είναι ανεπιτήδευτη, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, παράσιτα και ασθένειες δεν υπόκεινται σε

Χρησιμοποιήστε το σχεδιασμό του τοπίου

Αυτή τη στιγμή, που παράγεται από τη διέλευση πολλά είδη φυτών εκπροσωπούνται. Επιλέξτε για τον κήπο σας μπορεί να είναι ως βασική επιλογή - εντόπισε ορχιδέες και αυθεντικά είδη - μοβ ή μαϊμού ορχιδέες.

Ένα μέρος για τη φύτευση των φυτών θα πρέπει να είναι ελαφρύ ή poluzatenennym. Αλλά μερικά είδη (για παράδειγμα, ορχιδέες shlemonosny) είναι καλύτερα τοποθετημένη στη σκιά. Το καλύτερο από όλα τον πολιτισμό θα αυξηθεί σε υγρή χαλαρό χώμα. Marsh ορχιδέες απαιτείται πολύ βρεγμένο έδαφος. Χωρίς εξαίρεση, όλα τα είδη των φυτών αρέσει χώμα πλούσιο σε μέταλλα.

Orchis είναι ένα μοναδικό φυτό που φυτρώνει στα λιβάδια και τα πεδία της Ρωσίας

Orchis είναι ιδανικό για τη δημιουργία ημι-άγρια ​​μέρος του κήπου. Μπορεί να γίνει μια καλή διακόσμηση για τον κήπο βράχου, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να προτιμούν εκείνες τις ποικιλίες που δεν κάνουν υψηλές απαιτήσεις στο έδαφος. Σε ένα μεικτό εργοστάσιο λουλούδι κρεβάτι είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσει, θα κρύψει τα κυρίαρχα φυτά. Αλλά σε μονόχρωμη κήπους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ορχιδέες.

Ορχιδέες - ενδιαφέρον φυτό που μοιάζει με μια ορχιδέα. Προσγείωση του στον κήπο δεν θα προκαλέσει δυσκολίες ακόμα και για τον αρχάριο κηπουρός. Ειδικές απαιτήσεις για τη φροντίδα των φυτών δεν εμφανίζεται. Είναι καλύτερα να αυξηθεί ορχιδέες σε ημιάγρια ​​μέρος του κήπου. Το φυτό δεν επηρεάζεται από ασθένειες και παράσιτα, φαίνεται ελκυστική και χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική.

Orchis: χρήση στη λαϊκή ιατρική, την περιγραφή, τις ιδιότητες

Τι είναι αυτό το χορτάρι, όπως ορχιδέες; Η χρήση της παραδοσιακής ιατρικής και την περιγραφή αυτού του φυτού θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο.

Ορχιδέες, φωτογραφίες των οποίων παρουσιάζεται παραπάνω είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια ορχιδέα. Το όνομα αυτού του βοτάνου είναι ελληνικής καταγωγής και έχει μεταφραστεί στα ρωσικά ως «yaichko9raquo?. Αυτό το παράξενο όνομα συνδέεται με την εμφάνιση των κονδύλων των φυτών που είναι πολύ θυμίζει όρχεις.

Υπάρχουν και άλλες εκδοχές για την προέλευση της ρωσικής όνομα αυτού του βοτάνου. Σύμφωνα με μία από αυτές, πριν οι ορχιδέες της ρίζας χρησιμοποιείται πολύ συχνά ως ένα φίλτρο αγάπης που ονομάζεται λουλούδι yatrovi.

Όπως και πολλά άλλα φυτά, είδαν γρασίδι μπορεί να αναφέρεται ως εξής: τα δάκρυα κούκος, Cocuy, proshiben βάλτο, vymechko δύο σπονδυλική στήλη γρασίδι pyatipalochnaya, αγάπη-ρίζα, τη γλώσσα του σκύλου, στον πυρήνα ή solomondina χειριστεί.

ορχιδέες Grass - Είναι πολυετές κονδυλώδη φυτά. μέσο ύψος της περίπου 10-50 cm. ορχιδέες ρίζα αντιπροσωπεύει πάχυνσης σε δύο κονδύλους ή λεγόμενη σαλεπιού.

Τα φύλλα αυτού του φυτού είναι σε γενικές γραμμές γραμμικά ή καλύπτει σε γενικές γραμμές το στέλεχος με μία στένωση στο μίσχο.

Τα λουλούδια ορχιδέας είναι μικρά, συλλέγονται σε πολλές άνθος ταξιανθία μυτερός μεγάλο μήκος των 7-9 ή 15 εκ. Μπορούν να έχουν μια μοβ-ροζ ή σκούρο χρώμα κεράσι.

Τα ανώτερα πέταλα των λουλουδιών για να σχηματίσουν ένα είδος καπέλου, και το κάτω - λεγόμενο χείλος με μια προεξοχή. Κόκκινες κηλίδες, οι οποίες βρίσκονται στο χείλος, να χρησιμεύσει ως ένα είδος αναφοράς, προσελκύοντας έντομα επικονιαστές.

Αναμονή για επικονίαση λουλούδια από αυτό το χορτάρι δεν μπορεί να υποβαθμιστεί για 7-10 ημέρες. Ωστόσο, σε επαφή με τη γύρη που αμέσως πεθαίνουν στο στίγμα. Ανθοφορία ορχιδέες φυτό από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο.

Τα περισσότερα είδη αυτού του βοτάνου είναι πολλαπλασιάζονται με σπόρους. Αλλά μερικοί (όπως Orchis militaris) μπορεί να διαιρέσει αγενή, σχηματίζοντας αντί για ένα μόνο δύο νέων κονδύλων.

Spotted ορχιδέες και άλλα είδη φυτών αναπτύσσονται σε ένα δροσερό, υποτροπικά και εύκρατα κλίματα του Βόρειου Ημισφαιρίου. Αυτό το βότανο μπορεί να βρεθεί στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, καθώς όσο πιο μακριά στην Ασία. Μερικά είδη φυτών αναπτύσσονται στη Βόρεια Αμερική. Όσον αφορά τη Ρωσία, τότε σε ένα μεγάλο αριθμό ορχιδέες βρίσκονται στην Κριμαία και στον Καύκασο βουνά.

Spotted ορχιδέες και άλλα είδη βοτάνων που συνήθως αναπτύσσονται σε υγρό έδαφος, αν και δεν είναι πολύ ανεκτική από υπερβολική υπεράρδευση της.

Στις περισσότερες ξηρό και ζεστό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα φυτά αυτά πηγαίνουν σε μια κατάσταση ανάπαυσης. Είναι αποθηκεύονται στο έδαφος, με τη μορφή των κονδύλων και ριζωμάτων μέχρι την επόμενη ευνοϊκή περίοδο.

Το φθινόπωρο του ορχιδέες έχουν αρχίσει να αναπτύσσεται σιγά-σιγά να περάσει τον κύκλο ζωής τους μέχρι τον Ιούλιο.

Τα περισσότερα είδη φυτών, όπως οι ορχιδέες (φωτογραφία που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο), είναι calcicole. Με άλλα λόγια, τους αρέσει να αναπτύσσονται σε έδαφος πλούσιο σε ασβέστη. Επίσης, υπάρχουν είδη που προτιμούν ή αλκαλικής γαίας πλούσια ανόργανες ουσίες.

Σχεδόν όλα για Orchis ανάπτυξή της επιλεγμένες περιοχές υψηλής φωτεινότητας (π.χ., λιβάδι, δάσος rarefied ζώνη, η άκρη του δάσους). Ενώ ορισμένα φυτά μπορούν ακόμα να βρεθούν στη σκιά.

Orchis είναι τα δείγματα του ασθενούς. Με άλλα λόγια, μια τέτοια εγκατάσταση προσπαθεί να αποφύγει απόσταση από τα ανταγωνιστικά είδη χόρτου. Εάν αυτό δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί, χρειάζεται λιγότερο εύφορη γη. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ορχιδέες βρίσκονται μόνο σε μονά αντίτυπα ή σε μικρές ποσότητες και σπάνια σχηματίζουν ένα μεγάλο σύμπλεγμα.

Θεωρείται το φυτό είναι καλά προσαρμοσμένη για τη μεταφορά των δυσμενών φυσικών συνθηκών. Λόγω της συσσώρευσης των ουσιών στα υπόγεια όργανα, που μπορεί να περιμένει για τις αλλαγές τους κατά τη διάρκεια αρκετών ετών.

Από τον πληθυσμό των ορχιδέες δεν έχουν καμία κοπής χόρτου αποτέλεσμα και επισκέπτονται το δάσος το καλοκαίρι. Ωστόσο καταστροφική γι 'αυτούς είναι η βόσκηση.

Οικονομική σημασία και η χρήση των βοτάνων

Orchis στο φαρμακείο μπορείτε να αγοράσετε μόνο σε ξηρά μορφή. Επιπλέον, η αγορά έρχεται όχι μόνο τα λουλούδια και τα φύλλα, αλλά τους κονδύλους. Το τελευταίο περιέχει ένα άμυλο, ζάχαρη και βλεννώδεις ουσίες. Αποξηραμένα ριζώματα ή σαλεπιού χρησιμοποιείται ενεργά ως περιβάλλουσα και smyagchitelnogo μέσα για δηλητηρίαση, γαστρίτιδα και κολίτιδα. Μερικές φορές συνιστάται να λάβουν μια αδύναμη ασθενείς για να ενισχύσει το σώμα.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η υπό εξέταση βότανο χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική για την εντερική καταρροή σε κατοικίδια ζώα.

Orchis: χρησιμοποιείται στη λαϊκή ιατρική

Βλέννα, η οποία λαμβάνεται με ανάδευση κονιοποιημένος ορχιδέες κονδύλων, που χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία πολλών διαφορετικών ασθενειών. Παρά το γεγονός ότι η ποιότητα του φαρμακευτικού φυτού και δεν έχει πλήρως κατανοηθεί, οι ειδικοί έχουν δείξει ότι η βλέννα έχει μια έντονη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Είναι παλτά τους βλεννογόνους του πεπτικού συστήματος, και έχει, επίσης, αποχρεμπτικό, αιμοποιητικών, αντισπασμωδικό, τονωτικό και τονωτικές ιδιότητες.

Πώς αλλιώς να χρησιμοποιήσετε ορχιδέες; Η χρήση της παραδοσιακής ιατρικής, το φυτό παρουσιάζεται στην περίπτωση δηλητηρίασης από ορισμένα δηλητήρια. Για το σκοπό αυτό, ένα υδατικό έγχυση των βοτάνων με τη μορφή μιας στοματικής παράγοντα ή κλύσματα. Αυτό το φάρμακο δεν επιτρέπει επικίνδυνες ουσίες απορροφώνται στο έντερο, η οποία εμποδίζει τη διαδικασία δηλητηρίαση. Επίσης, θεραπευτικά κλύσματα με ορχιδέες είναι πολύ καλά βοηθήσει με αιμορροΐδες.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι κόνδυλοι από τα βότανα που έχουν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις για χρόνιες και οξείες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Επιπλέον, το φυτό βελτιώνει αίματος και προάγει την ανανέωσή του.

Ποια νοσήματα ισχύουν;

Πότε να χρησιμοποιήσετε ορχιδέες; Η χρήση της παραδοσιακής ιατρικής ενδείκνυται για τη θεραπεία των ακόλουθων νόσων:

 • διάρροια, κυστίτιδα, άνοια, η φυματίωση?
 • κατάθλιψη, παθήσεις του πεπτικού συστήματος, καταρροή της ουροδόχου κύστης?
 • βρογχίτιδα και άλλες αναπνευστικές ασθένειες, οι οποίες συνοδεύονται από βήχα, ανικανότητα, και ανικανότητα?
 • εξάντληση, υποβιταμίνωση, αναιμία?
 • βρογχικό άσθμα, πνευμονία, χρόνια βρογχίτιδα?
 • φλεγμονή των εξαρτημάτων, του προστάτη, η απώλεια της δύναμης, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου αποκατάστασης μετά από σοβαρές ασθένειες.

Πώς να προετοιμάσει ένα ιατρικό βλέννα από τη σκόνη της ορχιδέες; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι γνωστό, δεν είναι όλοι οι υποστηρικτές της παραδοσιακής ιατρικής. Ως εκ τούτου, συνταγογράφηση φαρμάκων αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο.

Μισό κουτάλια επιδόρπιο σκόνη που παρασκευάζεται από τη ρίζα του φυτού πρέπει να συμπληρωθεί με ένα ποτήρι βραστό νερό, ψύχεται σε θερμοκρασία δωματίου. Κλείνοντας το καπάκι του δοχείου εξαρτήματα επιτρέπουν να εμποτιστεί για 60 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Για πιο πυκνό αιώρημα με την έγχυση μερικές φορές να προσθέσετε φρέσκο ​​μέλι. Τέτοια συστατικό βελτιώνει δραματικά χαρακτηριστικά τους γευστικούς παράγοντες. Πάρτε το για θεραπευτικούς σκοπούς δύο φορές την ημέρα (100 mL) πριν από το γεύμα. ρυθμός θεραπεία από παθήσεις του πεπτικού συστήματος θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 30 ημέρες.

Αν χρειαστεί να κάνετε ένα φαρμακευτικό ρίζες αφέψημα ορχιδέες, τότε αυτό πρέπει να λάβει 3 g τελειώσει σκόνης και γεμίστε το με 380 ml ζεστού νερού. Το προκύπτον μίγμα πρέπει protomai και ρίξτε βραστό νερό για 9-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς συστατικά. Στη συνέχεια, ο ζωμός απαιτείται να επιμείνει για μια ώρα και potsedit.

Πάρτε ένα τέτοιο φάρμακο είναι επιθυμητή για 100 ml τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Επίσης, φροντίστε να συμμορφωθεί με τη διατροφή μείωση με ρύζι ή ζωμό. Τέτοια ελιξίριο που χρησιμοποιούνται συχνά ως έκτακτης ανάγκης με διάρροια και δυσεντερία.

Ορχιδέες ή orhis: είδη με φωτογραφίες, δυσκολία στην καλλιέργεια και την εκτροφή

Ορχιδέες ή Orhis (Λατινικά Orchis.) - γεννιέται, μέρος της οικογένειας ορχιδέα (Λατινικά Orchidaceae.). Η λατινική ονομασία του γένους Orchis σημαίνει «αυγό.» Περί της Καταγωγής των Ρώσων ονόματα έχουν διάφορες εκδόσεις. Το ετυμολογικό λεξικό της Μ Vasmer δικαιολογείται από δύο από αυτές: η πρώτη λέει ότι η ρίζα του φυτού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενός φίλτρο αγάπης -από yatrovi λουλούδια? δεύτερη - συνδέει εμφάνιση με το παλιό όνομα διαλεκτικού Καυκάσιος-Σταυρούπολης λέξη «yatro» ( «αυγό»). Στο λεξικό Dahl δείχνει ότι ορχιδέες - να yadrishnik (από τη λέξη «πυρήνα»).

Οι κόνδυλοι μοιάζουν με ορχιδέες σε ζεύγη αρσενικών όρχεις: οφείλεται σε σχήμα αυγού, και την τοποθέτησή τους σε ζεύγη από το κάτω μέρος του κορμού - το τελευταίο έτος και τους νέους. Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα γυναίκες παρασκευάστηκαν από τους ένα φίλτρο αγάπης και μετέφεραν μαζί τους σαν μια αγάπη φυλαχτό. Το εργοστάσιο είναι τώρα χρησιμοποιείται για να αυξήσει την ανδρική δύναμη, αλλά το αποτέλεσμα αυτού του φαρμάκου δεν αιτιολογείται επιστημονικά.

Σε yartyshnika έχει πολλά άλλα ονόματα: «slozki κούκος» ή απλά «δάκρυα», «vymechko», «η αγάπη είναι η ρίζα», «δύο root», «Cocuy», «πυρήνα», «γλώσσα του σκύλου», «proshiben βάλτο» "solomondina λαβή."

Τα είδη του γένους διανέμονται ευρέως στο βόρειο ημισφαίριο. Είναι συνηθισμένο για τα φυτά της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης. φάσμα τους εκτείνεται μακριά στην Ασία, και συλλαμβάνει περιοχές με εύκρατο, κρύο και υποτροπικά κλίματα. Μερικά είδη είναι μέρος της φυσικής χλωρίδας της Βόρειας Αμερικής. Τη θέση του της τιμής μεταξύ της Ρωσίας ορχιδέες, πολλά είδη που καταγράφονται στην Κριμαία και τα όρη του Καυκάσου. Orchis εισαχθεί στο Κόκκινο Βιβλίο της Ρωσίας.

Ορχιδέες - Πολυετή, κονδυλώδη φυτά. Έχει πηγάζει μια απλή φυλλώδη, ύψους 10-50 εκ., Δύο οζώδη πάχυνση σχηματίζονται στις ρίζες. Γραμμικά σε γενικές γραμμές ή απλά σε γενικές γραμμές αφήνει σφίγγουν το στέλεχος στενεύει στο μίσχο. Τα μικρά λουλούδια χρωματισμό από ροζ-μοβ σε ένα σκοτεινό κομμάτι-κεράσι. Είναι μέρος του επιμήκους ταξιανθία ακίδα, 6-9, τουλάχιστον 15 cm σε μήκος, που αποτελείται από μία πλειάδα των λουλουδιών.

Το κάτω μέρος των πετάλων λουλουδιών που σχηματίζουν το χείλος με μια προεξοχή, κορυφή - καπέλο. Τα φωτεινά σημεία στην πράξη χείλος ως οδηγός για έντομο γονιμοποιήσεως. Αναμονή για την επικονίαση των λουλουδιών της ορχιδέας δεν σβήνουν για 7-10 ημέρες, μαρασμός διαδικασία ξεκινά αμέσως, όταν η γύρη είναι στο στίγμα.

Το γένος κάπου 100 είδη.

Ya καίγονται (Ustulata Lat. O.). Είναι ευδοκιμεί σε ελαφρά όξινο, ουδέτερο ή λιγότερο ελαφρώς αλκαλικά εδάφη. Το ύψος των 16-31 cm με πρακτικά σφαιρικό κονδύλους. Stem olistvenon 2/3. Τα φύλλα στη βάση και κωνικό είναι επιμήκη-λογχοειδή. Ταξιανθία - mnozhestvennotsvetkovy συμπιέζεται στο αυτί. Βράκτια μικρό αντιστοιχούν στο ήμισυ των ωοθηκών ή λιγότερο αιχμηρά, λιλά. Τα λουλούδια ραβδώσεις - σκυθρωπός-μωβ καπέλο και ένα λευκό ή ροζ με φωτεινό κόκκινο κηλίδες των χειλιών. Αφήνει το εξωτερικό κύκλο του περιάνθιο - ωοειδή, εσωτερική - επιμήκη. Spur μικρότερη από ωοθήκη, λευκό, καμπύλο τόξο. Άνθηση Απρίλιος - Ιούνιος, μια ζωή 12-15 ετών.

Ya κράνος (Lat. O.militaris). Κόνδυλοι ωοειδές. Η ταξιανθία είναι υπέροχο, πολλές άνθος, πυραμιδική στην αρχή, πιο κυλινδρικό. Βράκτια ροζ-μωβ, τόνισε. Εξωτερικές φυλλάδια της περιάνθιο ωοειδή-λογχοειδή. Δύο εσωτερικές μυτερά-γραμμική, ροζ. Lip στις αρχές του λευκού με μωβ nakrapleniem και μικροσκοπικά σπυράκια με τη μετάβαση σε μωβ-ροζ λεπίδες. Spur υπόλευκο, αμβλύ, ελαφρώς λυγισμένα. Το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε περιοχές με αυξημένη υγρασία και θερμότερα κλίματα. Προτιμά ασβεστούχα εδάφη είναι πλούσια σε άζωτο, θεωρείται βιοδείκτης ουσίες ορυκτών του εδάφους.

Ya άνδρες (Mascula Lat. O.). Φυτό με σφαιρικό κόνδυλο. Ύψος των βλαστικών 22-48 cm. Στη βάση των φύλλων είναι πυκνό βιολετί-μωβ κηλίδες. Άνθος, κυλινδρικό ταξιανθία μήκους 7-19 cm. Το χρώμα των λουλουδιών μοβ ή ωχρό πορφυρό. Lip τριών πτερυγίων σε γενικές γραμμές, στη βάση του λευκού με μωβ ή μοβ κηλίδες. Spur αμβλύ οριζόντια. Blossoms τον Απρίλιο-Μάιο. Η αναπαραγωγή της ορχιδέες του αρσενικού σπόρου, φυτικής λιγότερο. Αρχικά, κάτω από τη γη, με το 2ο έτος της ζωής σχηματίζεται από ένα κόνδυλο, ένα 4-5 ετών δείχνει πρώτα υπέργεια φύλλο. Τα λουλούδια εμφανίζονται μετά από μερικά χρόνια. Τα περισσότερα μέλη της monokarpichny γένους.

Ya tridentata (Tridentata Lat. O.). Ύψος φυτού 15-35 cm με ωοειδή ή ελλειψοειδή κονδύλων. Τα φύλλα είναι μπλε-πράσινα, επιμήκη και λογχοειδή. Ταξιανθία σε μορφή μπάλας, σκορπισμένα εξ ολοκλήρου μεγάλα ρόδινα λουλούδια. Βράκτια σχεδόν ταυτόσημη με την ωοθήκη, μοβ και λιλά. Περιάνθιο φύλλα, εκτός από τα χείλη, επιμήκη και τοποθετείται στο κράνος στην κορυφή του συλλόγου σχήμα. Lip ροζ, μωβ σε nakrapleniyah, λοβούς σύντομη και στρογγυλεμένες στις πλευρές, το μέσο μήκος της πλευράς, τερματίζεται σε ένα αιχμηρό δόντι. Μικρότερες ωοθήκη κέντρισμα, λεπτό κυλινδρικό σχήμα, λίγο λυγισμένο. Blossoms τον Απρίλιο-Μάιο.

Ya ryhlotsvetkovy (Laxiflora Lat. O.). Θέα από τα ελλειψοειδή κονδύλους, ύψους 55 με 82 εκατοστά. Τα φύλλα στενά γραμμική-λογχοειδή, μακράς τόνισε. Ταξιανθία χαλαρή. Τα λουλούδια είναι μοβ ή βιολετί. Φύλλο από τα μέσα του εξωτερικού κύκλου και δύο εσωτερικά - στοιβάζονται στο κράνος. Leves στις πλευρές του εξωτερικού κύκλου είναι λυγισμένα. Lip λευκό, δίχως το περικάρπιο, που λεπταίνει προς τα κάτω, μεσαίο λοβός είναι ανεπαρκώς αναπτυγμένη, την πλευρά με τη μορφή ρόμβους. Spur περιέλιξη κυλινδρικών.

Ya μαϊμού (Πιθήκων Lat. O.). Λοιπόν αναπτύχθηκε στις φωτισμένες περιοχές, ή με λίγη σκιά. Ύψος 21-49 cm, με στρογγυλεμένες επιμήκη κονδύλους. Το κάτω μέρος του στελέχους 4-6 επιμήκη-λογχοειδή, στρογγυλεμένες φύλλα, που εκλεπτύνει προς τη βάση. Ταξιανθία - σφραγίσει μια σύντομη βούρτσα μικρά άνθη, με μέλι άρωμα. Βράκτια λογχοειδή, ωοειδή, λευκό. Τα φύλλα του περιάνθιο, με την εξαίρεση των χειλιών, που σε ένα κράνος. Εξωτερικές επισήμανε, γκρι-ροζ, εγχώρια - γραμμικό, ελαφρώς μικρότερη από την εξωτερική. Lip ροζ έως σκοτεινά σημεία στις πλευρές των γραμμικών λεπίδας, κοίλη του, μέσο όρο - δύο επιμήκεις λοβούς. χείλη λεπίδες μοιάζουν με μικροσκοπικά άκρα πιθήκων.

J. Morio (Morio Lat. O.). Προτιμά ψιλή άμμο, τα αεριούχα έδαφος, πλούσια σε χούμο, ελαφρώς όξινο (pH επίπεδο 4,4-7,4). Ύψος 12-25 cm, με μικροσκοπικά κονδύλους για να σχηματίσουν μια μπάλα και ένα παχύ στέλεχος όρθια. Φυλλώδη ροζέτα είναι στο κάτω μέρος του στελέχους, νεαρά φύλλα τυλιγμένο στέλεχος. Ταξιανθία - αραιά ακίδα με 6-9 λουλούδια. Τα λουλούδια είναι δεσμευμένες, μοβ-βιολετί. Περιάνθιο φυλλάδια που αποστέλλονται στο βουνό, που το κράνος, το εσωτερικό μικρότερο από το εξωτερικό. Lip με μια μικρή nakrapleniem, το μεσαίο λευκό, τρεις λεπίδες, κίνητρο όμοια της σε μέγεθος και ελαφρά λυγισμένα. Δύο χρόνια που ζουν υπογείως φυτά, ανθίζουν μετά από 4-5 χρόνια.

Ορχιδέες ανέχονται απόλυτα αντίξοες συνθήκες λόγω της συσσώρευσης των θρεπτικών συστατικών στους κονδύλους. Μπορούν - τα δείγματα ασθενούς (εγκαταλείψει το έδαφος όπου εγκαταστάθηκαν πιο ανταγωνιστική είδη). Αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη φύτευση ορχιδέες και τη φροντίδα γι 'αυτόν. Οι καρποί του φυτού σχηματίζει ένα ασθενές (μόνο το 1/3 των λουλουδιών θα αποδώσει καρπούς). Ακόμη λιγότεροι σπόροι θα βλαστήσουν. Φυτά ευαίσθητη στην σύνθεση του εδάφους. Αλλαγή του οξέος υπόλοιπο της σύνθεσης, η οποία αντικατοπτρίζεται στην μυκήτων φυτού γεννήτριες mycorrhiza που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των ορχιδέες.

Τόπος φύτευσης. Η μισή σκιά είναι επιθυμητή. Τα περισσότερα φυτά αγαπούν το υγρό χώμα, χωρίς υπερβολική διαβροχή. Υπάρχουν είδη που καλλιεργούνται σε ξηρά εδάφη (προβατοειδή). Σε ζεστές και ξηρές στιγμές, το φυτό μπαίνει σε μια θέση "αδρανοποίησης", το πάνω μέρος πεθαίνει και η ρίζα πεθαίνει στην ανάπτυξη μέχρι την έναρξη μιας ευνοϊκής στιγμής. Το φθινόπωρο, οι ορχιδέες αρχίζουν να αναπτύσσονται ενεργά, βιάζοντας να γλιστρήσει μέσα στον κύκλο ζωής μέχρι τον προσεχή Ιούλιο.

Έδαφος. Κατάλληλο μη όξινο μαραμένο υπόστρωμα. Σύνθεση: φυλλώδη γη, άμμος, με προσθήκη τύρφης (2: 2: 1). Πάνω, το υπόστρωμα είναι κατ 'ανάγκη πολυστρωματικό κάθε χρόνο με βελόνες. Απαγορεύεται αυστηρά η προσθήκη φρέσκιας κοπριάς στο έδαφος.

Εξοικονόμηση. Τα περισσότερα φυτά φέρουν ψυχρούς χειμώνες χωρίς δυσκολία. Κάποιοι χρειάζονται μια εύκολη κρυψώνα.

Ασθένειες και παράσιτα. Ανθεκτικό στις ασθένειες. Οι κόνδυλοι τρώνε "με επιτυχία" από ποντίκια, κάμπιες και άλλα μικρά ζώα.

Οι περισσότεροι ορχιδέες καλλιεργούνται από σπόρους. Είναι δυνατή η αυτοσπορά. Η μέθοδος περιπλέκεται από το γεγονός ότι οι σπόροι βλασταίνουν αποκλειστικά σε συμβίωση με τον μύκητα του επιθυμητού είδους. Επομένως οι βλαστοί δίνουν μόνο ένα.

Βιολογικά εκτρεφόμενος κλάδος του αυξανόμενου κονδύλου στη μέση της σεζόν. Μερικές φορές διαχωρίζεται επανειλημμένα. Μετά τον διαχωρισμό της νέας διαδικασίας, αρχίζει η επακόλουθη ανάπτυξη). Η πρώτη φορά διαχωρίζεται κατά τη διάρκεια της εκβλάστησης, με τους ακόλουθους χρόνους με ένα διάστημα 15-20 ημερών.

Θυμηθείτε! Όταν σκάβετε έναν κόνδυλο, οι πυροβολισμοί και οι ρίζες απαγορεύονται να τραυματιστούν.

Ο νεαρός ζει στα δύο πρώτα χρόνια της ζωής στη γη (μερικά είδη είναι μεγαλύτερα, μερικά λιγότερα), τα φύλλα εμφανίζονται σε 3-5 χρόνια και ανθίζουν ακόμα αργότερα. Σε καλές συνθήκες ανθίζει για 3-5 χρόνια

Η δυσκολία αναπαραγωγής αυτών των ορχιδέων καθιστά το φυτό ακόμη πιο επιθυμητό κατά τη διακόσμηση του χώρου. Το Yatryshniki φαίνεται παράδοξο στο σχεδιασμό των ημι-άγριων χώρων στον κήπο. Τα είδη που είναι λιγότερο απαιτητικά για το έδαφος, διακοσμούν πραγματικά βράχους κήπους ή rockeries. Για μικτά κρεβάτια, τα ορχιδέα δεν είναι προσαρμοσμένα. Αλλά θα φανεί καλό αν το βάζετε σε μονολιθικό κήπο ή δημιουργείτε ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη κατά μήκος της διαδρομής.

Οι κόνδυλοι ορχιδέων έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό στη λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία ασθενειών του γαστρεντερικού σωλήνα και του αναπνευστικού συστήματος.

Το Highlander (Λατινικό Polygonum) ή το φαγόπυρο είναι ένα γέρι χορτώδους, έντονα αναπτυσσόμενων και άφθονων ανθοφόρων φυτών της οικογένειας του φαγόπυρου (Latin Next.

Imperatia κυλινδρικό (Latin Imperata cylindrica) - το μοναδικό είδος του γένους Imperata, που χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό τοπίου. Τα φυτά προσελκύουν την προσοχή. Την επόμενη φορά

Η ανακίνηση (Λατινική Briza) ή το αεράκι είναι ένα γένος από ποώδη φυτά της οικογένειας Zlakovy (Latin Poaceae). Το λατινικό όνομα του γένους βρίσκεται. Την επόμενη φορά

Hakonechloa (Λατινική Hakonechloa) ή Hakonehloa είναι ένα γένος από ποώδη φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των δημητριακών (Latin Poaceae). Εκπρόσωποι αυτού. Την επόμενη φορά

Το Oxalis (Λατινική Οξαλίς) είναι ένα γένος από ένα ή πολυετή αγρωστώδη, σπάνια ημι-θάμνοι της οικογένειας των Οξινών (Λατινικά οξαλίδια). Στα αγγλικά. Την επόμενη φορά

Η φρεσσία (Λατινικά: Freesia) είναι ένα γένος πολυετών φυτών ανθοφορίας της οικογένειας Iris (Kasatikovye) (lat Iridaceae). Άνοιξε στη Νότια Αφρική. Την επόμενη φορά

Δεν υπάρχει όριο στην ομορφιά. Αυτές οι λέξεις ισχύουν επίσης για τους εκπροσώπους της οικογένειας Euphorbiaceae, που απομονώνονται από τους ταξινομητές σε ξεχωριστό. Την επόμενη φορά

ακόμα περισσότερες ιδέες:

τον Μάρτιο Ας μιλήσουμε για εποχιακά έργα αυτό το μήνα για να διατηρήσουμε τον κήπο σας σε άριστη κατάσταση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

28 + = 34