hadziaj.info

κατηγορίας Όνομα

Orchis φωτογραφία

Ορχιδέες και βόρεια ορχιδέα στο site σας

Ορχιδέες - ενδιαφέρον των φυτών, που μοιάζει με μια ορχιδέα όρχις είναι ένα μοναδικό φυτό που φυτρώνει στα λιβάδια και τα πεδία της Ρωσίας. Ευθεία στέλεχος, εντόπισε τα λουλούδια και τα φύλλα - όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυτού. Ορχιδέες - ορχιδέες το ίδιο, μόνο το βόρειο. Συγγένεια με μεγαλοπρεπή λουλούδια υπαινίσσεται ότι ένα από τα έξι πέταλα είναι μπλε χρώμα, και στη βάση του βρίσκεται κίνητρο.

Orchis έχει εντοπίσει τα φύλλα που μοιάζουν με φύλλα τουλίπα. Από τα πολύχρωμα λουλούδια που συλλέγονται στην ακίδα, είναι πολύ ελκυστική για τα έντομα. Οι κηλίδες - δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μήνυμα προς επικονιαστές που υπάρχουν πολλά να γιορτή για. Όλο το νέκταρ είναι ένα κίνητρο. Οι σπόροι συλλέγονται σε ένα κουτί. Οι κόνδυλοι του ορχιδέες, καθώς και η ρίζα, ενημερώνεται κάθε χρόνο.

Ειδικές απαιτήσεις για τη φροντίδα των ορχιδέες δεν παρουσιάζει

Η ρίζα αποτελείται από δύο κονδύλους. Το πιο πολύτιμο από αυτούς - τους νέους και ζουμερά. Από τους κονδύλους σαλέπι το φαρμακείο ετοίμασε ένα ειδικό σκόνη.

σαλέπι βλέννα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία:

 • υπερέκκριση γαστρίτιδα?
 • τροφική δηλητηρίαση?
 • του στομάχου?
 • κυστίτιδα?
 • γαστρεντερίτιδα?
 • δυσεντερία?
 • κολίτιδα?
 • διάρροια?
 • ρινική αναπνευστικές παθήσεις.

Τοξίκωση ή δηλητηρίαση δηλητήρια συνιστάται ορχιδέες στίγματα, αρσενικό ή shlemonosny.

Είναι καλύτερα να αυξηθεί ορχιδέες σε ημι-άγρια ​​τμήμα του κήπου

Κόνδυλοι ορχιδέες χρησιμοποιηθούν τοπικά στη αποστημάτων. Πρώτα ήταν σφυροκόπησε σε σκόνη. Στη συνέχεια αναμιγνύεται με το λαρδί ή στον ατμό γάλα. Επίσης, οι κόνδυλοι σαλέπι χρησιμοποιείται για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών και να απαλλαγούμε από πονόδοντο.

Μεταξύ άλλων, ορχιδέες θεωρείται ένα εξαιρετικό φάρμακο για νευρική εξάντληση, ανικανότητα, αδυναμία, που προκύπτουν λόγω των εξουθενωτικές μεγάλες ασθένειες. Χρησιμοποιώντας σαλεπιού συνιστάται για εκείνους που έχουν υποστεί σοβαρή αιμορραγία, που πάσχουν από εντερική καταρροή, άρρωστοι με φυματίωση. Επίσης, το εργοστάσιο είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες της μήτρας νόσου και καταρροή της ουροδόχου κύστης.

Το φυτό δεν επηρεάζεται από ασθένειες και παράσιτα, φαίνεται ελκυστική και χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική

1

Orchis militaris πολύ εύκολο να φυτέψει και αναδάσωσης. Καλή επιλογή για το εργοστάσιο στην περιοχή του κήπου σας, ακόμα κι αν το μετακινήσετε από τα άγρια ​​ζώα στο παρτέρι τους. Η μεταφύτευση γίνεται το φθινόπωρο ή την άνοιξη. Γενετικής Βελτίωσης Φυτών συνιστάται στο φωτισμένο σημείο.

Φροντίδα άγρια ​​ορχιδέα

Orchis στίγματα δεν του αρέσει βαρύς εδάφη. Κατά τη διάρκεια της σίτισης, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το εργοστάσιο δεν είχε πάρει κοπριά. Συνιστάται να κάνει το προστατευτικό στρώμα του εδάφους, η καλύτερη επιλογή γι 'αυτό - τις βελόνες.

Αν ορχιδέες αναπτύσσονται σε μια ηλιόλουστη περιοχή, είναι απαραίτητο να γίνει πότισμα. Το υπόλοιπο φυτό είναι ανεπιτήδευτη, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, παράσιτα και ασθένειες δεν είναι θέμα. Αγαπά ημι-άγρια ​​περιοχές κήπο.

Ένα μέρος για τη φύτευση των φυτών θα πρέπει να είναι ελαφρύ ή poluzatenennym

Πολλαπλασιάζεται διαίρεση ρίζα, σπόρος, μερικές φορές αυτο-σπορά. Που αντιπαθεί τα ζιζάνια. μεταφορές Χειμώνας χωρίς στέγη.

Σε αυτό το σημείο περίπτερα είναι πολλά είδη ορχιδέας.

 • militaris Orchis είναι ένα διακοσμητικό φυτό, ανθοφορία από το Μάιο έως τον Ιούνιο. Στο ταξιανθία λουλουδιών είναι φωτεινά μοβ-καφέ, μοβ ή ροζ αποχρώσεις. Πέντε-περιάνθιο μοιάζει με ένα κράνος.
 • Κασπίας ορχιδέες - χαμηλό φυτό με φύλλα γραμμική-λογχοειδή. Τα λουλούδια είναι σκούρο μωβ, αραιά βρίσκεται. Αναπτύσσεται στο Νταγκεστάν, στον Καύκασο και το Ιράν.
 • Kloponosny όρχις έχει μια συγκεκριμένη οσμή, όπως σφάλματα ξυλείας. σκιά λουλούδια - μωβ και καφέ. Το φυτό αναφέρεται ως απειλούμενα.
 • Άντρας ορχιδέες - ποώδες πολυετές φυτό με ζεύγη κονδύλους. Στην πίσω πλευρά του φύλλου παρουσιάζει ένα σκούρο πορφυρό ή μωβ κηλίδες. Ταξιανθία συλλέγονται από τα λουλούδια χλωμό ματζέντα ή μωβ. Ανθίζει από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο. Το φυτό αναφέρεται ως απειλούμενα.
 • ορχιδέες Πίθηκος - Πολυετής πόα, φθάνοντας σε ύψος 45 cm ανθίζει από Απρίλιος-Μάιος .. Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας παράγονται πολλά λευκά ή ροζ λουλούδια με μικρά μοβ κηλίδες. Το φυτό είναι ένα σπάνιο είδος, που αναφέρονται ως απειλούμενα.

Αν ορχιδέες αναπτύσσονται σε μια ηλιόλουστη περιοχή, είναι απαραίτητο να γίνει πότισμα. Το υπόλοιπο φυτό είναι ανεπιτήδευτη, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, παράσιτα και ασθένειες δεν υπόκεινται σε

Χρησιμοποιήστε το σχεδιασμό του τοπίου

Αυτή τη στιγμή, που παράγεται από τη διέλευση πολλά είδη φυτών εκπροσωπούνται. Επιλέξτε για τον κήπο σας μπορεί να είναι ως βασική επιλογή - εντόπισε ορχιδέες και αυθεντικά είδη - μοβ ή μαϊμού ορχιδέες.

Ένα μέρος για τη φύτευση των φυτών θα πρέπει να είναι ελαφρύ ή poluzatenennym. Αλλά μερικά είδη (για παράδειγμα, ορχιδέες shlemonosny) είναι καλύτερα τοποθετημένη στη σκιά. Το καλύτερο από όλα τον πολιτισμό θα αυξηθεί σε υγρή χαλαρό χώμα. Marsh ορχιδέες απαιτείται πολύ βρεγμένο έδαφος. Χωρίς εξαίρεση, όλα τα είδη των φυτών αρέσει χώμα πλούσιο σε μέταλλα.

Orchis είναι ένα μοναδικό φυτό που φυτρώνει στα λιβάδια και τα πεδία της Ρωσίας

Orchis είναι ιδανικό για τη δημιουργία ημι-άγρια ​​μέρος του κήπου. Μπορεί να γίνει μια καλή διακόσμηση για τον κήπο βράχου, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να προτιμούν εκείνες τις ποικιλίες που δεν κάνουν υψηλές απαιτήσεις στο έδαφος. Σε ένα μεικτό εργοστάσιο λουλούδι κρεβάτι είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσει, θα κρύψει τα κυρίαρχα φυτά. Αλλά σε μονόχρωμη κήπους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ορχιδέες.

Ορχιδέες - ενδιαφέρον φυτό που μοιάζει με μια ορχιδέα. Προσγείωση του στον κήπο δεν θα προκαλέσει δυσκολίες ακόμα και για τον αρχάριο κηπουρός. Ειδικές απαιτήσεις για τη φροντίδα των φυτών δεν εμφανίζεται. Είναι καλύτερα να αυξηθεί ορχιδέες σε ημιάγρια ​​μέρος του κήπου. Το φυτό δεν επηρεάζεται από ασθένειες και παράσιτα, φαίνεται ελκυστική και χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική.

Orchis: χρήση στη λαϊκή ιατρική, την περιγραφή, τις ιδιότητες

Τι είναι αυτό το χορτάρι, όπως ορχιδέες; Η χρήση της παραδοσιακής ιατρικής και την περιγραφή αυτού του φυτού θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο.

Ορχιδέες, φωτογραφίες των οποίων παρουσιάζεται παραπάνω είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια ορχιδέα. Το όνομα αυτού του βοτάνου είναι ελληνικής καταγωγής και έχει μεταφραστεί στα ρωσικά ως «yaichko9raquo?. Αυτό το παράξενο όνομα συνδέεται με την εμφάνιση των κονδύλων των φυτών που είναι πολύ θυμίζει όρχεις.

Υπάρχουν και άλλες εκδοχές για την προέλευση της ρωσικής όνομα αυτού του βοτάνου. Σύμφωνα με μία από αυτές, πριν οι ορχιδέες της ρίζας χρησιμοποιείται πολύ συχνά ως ένα φίλτρο αγάπης που ονομάζεται λουλούδι yatrovi.

Όπως και πολλά άλλα φυτά, είδαν γρασίδι μπορεί να αναφέρεται ως εξής: τα δάκρυα κούκος, Cocuy, proshiben βάλτο, vymechko δύο σπονδυλική στήλη γρασίδι pyatipalochnaya, αγάπη-ρίζα, τη γλώσσα του σκύλου, στον πυρήνα ή solomondina χειριστεί.

ορχιδέες Grass - Είναι πολυετές κονδυλώδη φυτά. μέσο ύψος της περίπου 10-50 cm. ορχιδέες ρίζα αντιπροσωπεύει πάχυνσης σε δύο κονδύλους ή λεγόμενη σαλεπιού.

Τα φύλλα αυτού του φυτού είναι σε γενικές γραμμές γραμμικά ή καλύπτει σε γενικές γραμμές το στέλεχος με μία στένωση στο μίσχο.

Τα λουλούδια ορχιδέας είναι μικρά, συλλέγονται σε πολλές άνθος ταξιανθία μυτερός μεγάλο μήκος των 7-9 ή 15 εκ. Μπορούν να έχουν μια μοβ-ροζ ή σκούρο χρώμα κεράσι.

Τα ανώτερα πέταλα των λουλουδιών για να σχηματίσουν ένα είδος καπέλου, και το κάτω - λεγόμενο χείλος με μια προεξοχή. Κόκκινες κηλίδες, οι οποίες βρίσκονται στο χείλος, να χρησιμεύσει ως ένα είδος αναφοράς, προσελκύοντας έντομα επικονιαστές.

Αναμονή για επικονίαση λουλούδια από αυτό το χορτάρι δεν μπορεί να υποβαθμιστεί για 7-10 ημέρες. Ωστόσο, σε επαφή με τη γύρη που αμέσως πεθαίνουν στο στίγμα. Ανθοφορία ορχιδέες φυτό από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο.

Τα περισσότερα είδη αυτού του βοτάνου είναι πολλαπλασιάζονται με σπόρους. Αλλά μερικοί (όπως Orchis militaris) μπορεί να διαιρέσει αγενή, σχηματίζοντας αντί για ένα μόνο δύο νέων κονδύλων.

Spotted ορχιδέες και άλλα είδη φυτών αναπτύσσονται σε ένα δροσερό, υποτροπικά και εύκρατα κλίματα του Βόρειου Ημισφαιρίου. Αυτό το βότανο μπορεί να βρεθεί στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, καθώς όσο πιο μακριά στην Ασία. Μερικά είδη φυτών αναπτύσσονται στη Βόρεια Αμερική. Όσον αφορά τη Ρωσία, τότε σε ένα μεγάλο αριθμό ορχιδέες βρίσκονται στην Κριμαία και στον Καύκασο βουνά.

Spotted ορχιδέες και άλλα είδη βοτάνων που συνήθως αναπτύσσονται σε υγρό έδαφος, αν και δεν είναι πολύ ανεκτική από υπερβολική υπεράρδευση της.

Στις περισσότερες ξηρό και ζεστό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα φυτά αυτά πηγαίνουν σε μια κατάσταση ανάπαυσης. Είναι αποθηκεύονται στο έδαφος, με τη μορφή των κονδύλων και ριζωμάτων μέχρι την επόμενη ευνοϊκή περίοδο.

Το φθινόπωρο του ορχιδέες έχουν αρχίσει να αναπτύσσεται σιγά-σιγά να περάσει τον κύκλο ζωής τους μέχρι τον Ιούλιο.

Τα περισσότερα είδη φυτών, όπως οι ορχιδέες (φωτογραφία που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο), είναι calcicole. Με άλλα λόγια, τους αρέσει να αναπτύσσονται σε έδαφος πλούσιο σε ασβέστη. Επίσης, υπάρχουν είδη που προτιμούν ή αλκαλικής γαίας πλούσια ανόργανες ουσίες.

Σχεδόν όλα για Orchis ανάπτυξή της επιλεγμένες περιοχές υψηλής φωτεινότητας (π.χ., λιβάδι, δάσος rarefied ζώνη, η άκρη του δάσους). Ενώ ορισμένα φυτά μπορούν ακόμα να βρεθούν στη σκιά.

Orchis είναι τα δείγματα του ασθενούς. Με άλλα λόγια, μια τέτοια εγκατάσταση προσπαθεί να αποφύγει απόσταση από τα ανταγωνιστικά είδη χόρτου. Εάν αυτό δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί, χρειάζεται λιγότερο εύφορη γη. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ορχιδέες βρίσκονται μόνο σε μονά αντίτυπα ή σε μικρές ποσότητες και σπάνια σχηματίζουν ένα μεγάλο σύμπλεγμα.

Θεωρείται το φυτό είναι καλά προσαρμοσμένη για τη μεταφορά των δυσμενών φυσικών συνθηκών. Λόγω της συσσώρευσης των ουσιών στα υπόγεια όργανα, που μπορεί να περιμένει για τις αλλαγές τους κατά τη διάρκεια αρκετών ετών.

Από τον πληθυσμό των ορχιδέες δεν έχουν καμία κοπής χόρτου αποτέλεσμα και επισκέπτονται το δάσος το καλοκαίρι. Ωστόσο καταστροφική γι 'αυτούς είναι η βόσκηση.

Οικονομική σημασία και η χρήση των βοτάνων

Orchis στο φαρμακείο μπορείτε να αγοράσετε μόνο σε ξηρά μορφή. Επιπλέον, η αγορά έρχεται όχι μόνο τα λουλούδια και τα φύλλα, αλλά τους κονδύλους. Το τελευταίο περιέχει ένα άμυλο, ζάχαρη και βλεννώδεις ουσίες. Αποξηραμένα ριζώματα ή σαλεπιού χρησιμοποιείται ενεργά ως περιβάλλουσα και smyagchitelnogo μέσα για δηλητηρίαση, γαστρίτιδα και κολίτιδα. Μερικές φορές συνιστάται να λάβουν μια αδύναμη ασθενείς για να ενισχύσει το σώμα.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η υπό εξέταση βότανο χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική για την εντερική καταρροή σε κατοικίδια ζώα.

Orchis: χρησιμοποιείται στη λαϊκή ιατρική

Βλέννα, η οποία λαμβάνεται με ανάδευση κονιοποιημένος ορχιδέες κονδύλων, που χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία πολλών διαφορετικών ασθενειών. Παρά το γεγονός ότι η ποιότητα του φαρμακευτικού φυτού και δεν έχει πλήρως κατανοηθεί, οι ειδικοί έχουν δείξει ότι η βλέννα έχει μια έντονη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Είναι παλτά τους βλεννογόνους του πεπτικού συστήματος, και έχει, επίσης, αποχρεμπτικό, αιμοποιητικών, αντισπασμωδικό, τονωτικό και τονωτικές ιδιότητες.

Πώς αλλιώς να χρησιμοποιήσετε ορχιδέες; Η χρήση της παραδοσιακής ιατρικής, το φυτό παρουσιάζεται στην περίπτωση δηλητηρίασης από ορισμένα δηλητήρια. Για το σκοπό αυτό, ένα υδατικό έγχυση των βοτάνων με τη μορφή μιας στοματικής παράγοντα ή κλύσματα. Αυτό το φάρμακο δεν επιτρέπει επικίνδυνες ουσίες απορροφώνται στο έντερο, η οποία εμποδίζει τη διαδικασία δηλητηρίαση. Επίσης, θεραπευτικά κλύσματα με ορχιδέες είναι πολύ καλά βοηθήσει με αιμορροΐδες.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι κόνδυλοι από τα βότανα που έχουν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις για χρόνιες και οξείες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Επιπλέον, το φυτό βελτιώνει αίματος και προάγει την ανανέωσή του.

Ποια νοσήματα ισχύουν;

Πότε να χρησιμοποιήσετε ορχιδέες; Η χρήση της παραδοσιακής ιατρικής ενδείκνυται για τη θεραπεία των ακόλουθων νόσων:

 • διάρροια, κυστίτιδα, άνοια, η φυματίωση?
 • κατάθλιψη, παθήσεις του πεπτικού συστήματος, καταρροή της ουροδόχου κύστης?
 • βρογχίτιδα και άλλες αναπνευστικές ασθένειες, οι οποίες συνοδεύονται από βήχα, ανικανότητα, και ανικανότητα?
 • εξάντληση, υποβιταμίνωση, αναιμία?
 • βρογχικό άσθμα, πνευμονία, χρόνια βρογχίτιδα?
 • φλεγμονή των εξαρτημάτων, του προστάτη, η απώλεια της δύναμης, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου αποκατάστασης μετά από σοβαρές ασθένειες.

Πώς να προετοιμάσει ένα ιατρικό βλέννα από τη σκόνη της ορχιδέες; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι γνωστό, δεν είναι όλοι οι υποστηρικτές της παραδοσιακής ιατρικής. Ως εκ τούτου, συνταγογράφηση φαρμάκων αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο.

Μισό κουτάλια επιδόρπιο σκόνη που παρασκευάζεται από τη ρίζα του φυτού πρέπει να συμπληρωθεί με ένα ποτήρι βραστό νερό, ψύχεται σε θερμοκρασία δωματίου. Κλείνοντας το καπάκι του δοχείου εξαρτήματα επιτρέπουν να εμποτιστεί για 60 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Για πιο πυκνό αιώρημα με την έγχυση μερικές φορές να προσθέσετε φρέσκο ​​μέλι. Τέτοια συστατικό βελτιώνει δραματικά χαρακτηριστικά τους γευστικούς παράγοντες. Πάρτε το για θεραπευτικούς σκοπούς δύο φορές την ημέρα (100 mL) πριν από το γεύμα. ρυθμός θεραπεία από παθήσεις του πεπτικού συστήματος θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 30 ημέρες.

Αν χρειαστεί να κάνετε ένα φαρμακευτικό ρίζες αφέψημα ορχιδέες, τότε αυτό πρέπει να λάβει 3 g τελειώσει σκόνης και γεμίστε το με 380 ml ζεστού νερού. Το προκύπτον μίγμα πρέπει protomai και ρίξτε βραστό νερό για 9-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς συστατικά. Στη συνέχεια, ο ζωμός απαιτείται να επιμείνει για μια ώρα και potsedit.

Πάρτε ένα τέτοιο φάρμακο είναι επιθυμητή για 100 ml τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Επίσης, φροντίστε να συμμορφωθεί με τη διατροφή μείωση με ρύζι ή ζωμό. Τέτοια ελιξίριο που χρησιμοποιούνται συχνά ως έκτακτης ανάγκης με διάρροια και δυσεντερία.

Ορχιδέες - Δάσος ομορφιά ορχιδέα

Ορχιδέες - μια πολυετής πόα με ένα πολύ διακοσμητικά ταξιανθίες και μία πληθώρα φαρμακευτικών ιδιοτήτων. Είναι λόγω ορχιδέες χρήση του για δεκαετίες καταστράφηκε και περιλαμβάνονται σήμερα στο Κόκκινο Βιβλίο σαν απειλούμενο είδος. Καλλιεργώντας τον κήπο του, δεν μπορεί παρά να εμπλουτίσει τον κήπο λουλουδιών, αλλά είναι να φροντίσει για τη διατήρηση της σπάνιας χλωρίδας. Orchis έχει πολλά ονόματα ανθρώπων, «γλώσσα του σκύλου» μεταξύ τους, «πυρήνα», «vymechko», «δάκρυα κούκος», «Wild Orchid». Έχει διανεμηθεί στην εύκρατη ζώνη του συνόλου του Βόρειου Ημισφαιρίου. Το φυτό προτιμά ένα ψυχρό κλίμα, μεγαλώνει σε πλούσια ασβεστολιθικά εδάφη των δασών άκρες και υγρό πρόποδες.

Ορχιδέες - Πολυετής πόα της οικογένειας Orchidaceae. Είναι τροφοδοτείται από ριζώματα με ζεύγη, επιμήκεις κόνδυλοι, οι οποίες συχνά σε σύγκριση με όρχεις των ανδρών. Όρθια στελέχη μήκος 10-50 cm στο κρυφή υποδοχή φύλλο βάσης. Ή σε γενικές γραμμές είναι οβάλ φύλλα κάθεται στο βλαστό. Τα ανώτερα φύλλα είναι μικρά μίσχοι. Μερικές φορές η βάση λαδί πλάκα με το φύλλο είναι μικρά σκοτεινά σημεία.

Τον Απρίλιο-Αύγουστο, οι επιμηκύνει στέλεχος και γίνεται ένα απλό γυμνό στελέχη με πυκνή ακίδα-όπως ταξιανθίες μακρύ 7-9 cm. Μικρές ορχιδέα, όπως λουλούδια ζωγραφισμένα σε λιλά-ροζ ή κεράσι χρώμα. Πέταλα του άνω κράνους διαμορφώνεται, και το κάτω χείλος σχηματίζουν ένα τριών λεπίδων με μια προεξοχή. Η βάση των χειλιών που καλύπτονται με τα σκοτεινά σημεία. Τα λουλούδια αποπνέουν μια λεπτή γλυκιά γεύση με νότες από βανίλια και μέλι. Ξεχωριστή ανθίζει οφθαλμός 7-10 ημέρες μέχρις ότου ήταν τα έντομα γονιμοποιούν. Αμέσως μετά η γύρη που πέφτουν στα πέταλα των ωοθηκών μαραίνονται. Σύντομα τα ώριμα λοβό ξηρών σπόρων με ένα πολύ μικρό σκοτεινό σπόρους.

ποικιλομορφία είδη ορχιδέας αρκετά μεγάλο. Σήμερα οι βοτανολόγοι αναφέρονται σε αυτό το γένος πάνω από 60 είδη φυτών. Ορισμένα είδη έχουν μετακινηθεί πρόσφατα στο anacamptis γένους neotinea και στην ίδια οικογένεια.

Orchis αρσενικό. Πολυετής πόα με ζεύγη επιμήκεις κόνδυλοι αυξάνεται 20-50 εκατοστά σε ύψος. Η βάση του στελέχους είναι καλυμμένο με μωβ κηλίδες. Σε αυτό αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό περιβάλλει τα φύλλα που είναι ελαφρώς διπλώνονται κατά μήκος των διαμήκων φλέβες. μήκος Leaf - 7-14 cm και το πλάτος - 1,5-3,5 cm πράσινη επιφάνεια καλύπτεται μοβ ή σκούρο μωβ κηλίδες, που βρίσκεται πιο κοντά στη βάση .. Κυλινδρικά kolosovidnoe ταξιανθία των 6-18 cm σε μήκος αποτελείται από 15-50 μπουμπούκια. Λιλά λουλούδια είναι μάλλον μικρή, αυτοί αποτελούνται από ένα λυγισμένο χείλος ευρεία, με τρεις λεπίδες, αμβλύ σπιρούνια και ένα μικρό κράνος. Τα λουλούδια ανθίζουν τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Orchis στίγματα. Είναι αυτό το είδος της λαϊκής με κηπουροί, λόγω των υψηλών διακοσμητικές ιδιότητες. Το εργοστάσιο έχει παλαμοειδή, διαιρούμενο κονδυλώδη ρίζωμα. Οι βλαστοί σε ύψος 15-60 εκατοστά είναι αρκετά πυκνό, όρθια. Στο κάτω μέρος που είναι κρυμμένα κάτω από ένα γραμμικό σκούρο πράσινο φύλλωμα. η άκρη του στελέχους είναι διακοσμημένο με ένα πολύ πυκνή και μικρή ακίδα ταξιανθία φως μοβ ή βιολετί χρώμα. Η βάση ενός τριών πτερυγίων χείλη καλύπτονται με τα σκοτεινά σημεία. Παρόμοια σημεία είναι παρόντα στο κάτω μέρος των φύλλων. Ταξιανθία άνθιση στα τέλη Μαΐου.

Orchis πιθήκου. Photophilous ύψος των φυτών των 20-50 cm. Πάνω από το έδαφος σχηματίζεται εξόδου φύλλο 4-6 ευρέως λογχοειδή φύλλα με ένα στρογγυλεμένο άκρο. Ταξιανθία μοιάζει με ένα μικρό χοντρό πινέλο με μέλι άρωμα. Πλευρική λοβούς του χείλους είναι πολύ στενό, γραμμικές. Το κεντρικό τμήμα επεκτείνεται, έτσι ώστε το χείλος εξωτερικά μοιάζει με ένα μικροσκοπικό σώμα μαϊμού, για αυτό το είδος της πήρε το όνομά του.

militaris Orchis (κράνος). Το φυτό είναι 20-60 εκατοστά έχει μεγάλα φωτεινά πράσινα φύλλα είναι ωοειδές σχήμα. Μήκος λεπτές προς τα κάτω έλασμα είναι 8-18 cm και το πλάτος - .. κατά περίπου 2,5 cm πάχος διαλύεται μήκους αυτί 5-8 cm Έχει πυραμιδική μορφή Μάιο και τον Ιούνιο. Το στενό, λεπτό χείλος σε γενικές γραμμές χωρίζονται σε τρεις μετοχές. Κράνος του άνω λοβού μεγαλύτερο.

Μωβ ορχιδέες. Το φυτό χαρακτηρίζεται από ένα μεγάλο μέγεθος. Stem 40-70 cm μήκος με μία κυκλική διατομή και επεκτείνεται σε 12 mm σε πάχος. Στη βάση συνεχόμενο της μεγαλώνει 3-6, σε γενικές γραμμές φύλλο με μια αιχμηρή ακμή. Τον Μάιο και τον Ιούνιο, αυξάνεται ακίδα μακρύ 5-20 cm. Αποτελείται από μια ποικιλία από αρωματικά λουλούδια. Ροζ χείλος ανατέμνεται αντιθέσεις με το μαύρο-και-μωβ ή καφέ-μοβ κράνος.

Τα περισσότερα είδη ορχιδέας πολλαπλασιάζονται με σπόρους. Σε ευνοϊκές συνθήκες το φυτό παρέχει μια πλούσια αυτο-σποράς. Ωστόσο, οι σπόροι μπορούν να βλαστήσουν μόνο αν τα ειδικά μύκητες εδάφους. Συχνά, όταν σπέρνονται στην πατρίδα λαμβάνονται από τον τόπο όπου άγριες ορχιδέες αναπτύσσονται στο λιβάδι. Οι σπόροι μπορούν να σπαρθούν όλο το χρόνο. Προσπαθούν να διανείμει σε ένα δοχείο με υγρό γόνιμο έδαφος. φιλμ κάλυμμα Χωρητικότητα και να θέσει σε ένα καλά φωτισμένο χώρο με τη θερμοκρασία +18 ... + 24 ° C. Σπορόφυτα εμφανίζονται αργή και άνιση. διαδικασία βλάστησης διαρκεί 1-3 μήνες.

Όταν τα φυτά να αναπτύσσονται μερικά φύλλα, έτσι θα πρέπει να κάθονται σε ένα ξεχωριστό δοχείο. Για να αποφύγετε την πρόκληση ζημιάς τις ρίζες της κάθε φυτό μεταμοσχευθούν με ένα μεγάλο κομμάτι της γης. Μέχρι τα φυτά την άνοιξη αναπτύσσονται υπό συνθήκες θερμοκηπίου, τον Απρίλιο και τον Μάιο σε ηλιόλουστες ζεστές μέρες να περάσουν σκλήρυνση. Στις ανοικτές ορχιδέες εδάφους φυτεύονται μόνο στα τέλη Μαΐου, όταν οι παγετοί θα. Η απόσταση μεταξύ των σπορόφυτα θα πρέπει να είναι 10-15 cm.

Η απλούστερη θεωρείται ορχιδέες αναπαραγωγής κονδύλων. Το φθινόπωρο, όταν το τμήμα fade έδαφος του φυτού, που κόβεται. Οι κόνδυλοι έσκαψαν έξω και προσεκτικά διαχωρίζονται. Αμέσως φυτευτεί στο νέο λάκκο. Σε αυτό το μέρος της γης από την παλιά τοποθεσία πρέπει να μεταφερθεί μαζί με το σύλλογο.

Είναι ενδιαφέρον, οι κόνδυλοι μεγαλώνουν σαν κλαδιά, έτσι ώστε αυτή η μέθοδος πολλαπλασιασμού μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Την πρώτη φορά που χώρισαν όταν ένα κόνδυλο μπουμπούκια. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί για να μην βλάψει το στέλεχος και ρίζωμα. Περαιτέρω, ο διαχωρισμός επαναλαμβάνεται κάθε 25-30 ημέρες. Η προκύπτουσα κονδύλων φυτεύεται στη νέα θέση. Μια πρώιμη ανθοφορία μπορεί να αναμένεται. Κατά το σχηματισμό ενός φύλλου ροζέτα αναπτύσσεται και ρίζωμα μέσα σε 3-5 έτη. Μόνο μετά από αυτό με τη σωστή φροντίδα αρχίζει ανθοφορία.

Ορχιδέες είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, αλλά μπορεί να υποφέρουν από τις πιο επιθετική γείτονες στο παρτέρι. Για την ανάπτυξή τους θα πρέπει mycorrhiza (συμβίωση με ειδικές μύκητες στο έδαφος). Φυτό σε φυτό καλύτερα σε μερική σκιά. Όταν υπάρχει ένα φωτεινό ήλιο το πρωί και το βράδυ, και το μεσημέρι δεν υπάρχει σκίαση.

Το χώμα πρέπει να είναι αρκετά υγρό αλλά όχι βαρύς. Γη δεν πρέπει να είναι όξινο, κατά προτίμηση ουδέτερο ή ελαφρώς όξινο χώμα με υψηλή περιεκτικότητα σε άσβεστο και θρεπτικών ουσιών. Σε σοβαρή ξηρασία με μικρή ορχιδέες πότισμα μπορεί να πάει σε χειμερία νάρκη. Το φυτό είναι ενεργά αυξάνεται και ανθοφορία την άνοιξη, και στη συνέχεια να ξυπνήσει το φθινόπωρο. Θα πρέπει να ποτίζονται τακτικά στη γη δεν στεγνώσει πάρα πολύ.

Feed τα φυτά καλύτερα λίπανση οργανικών (κομπόστ, τεμαχισμένο πευκοβελόνες). εδάφους τους το προστατευτικό στρώμα δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο, σε ύψος 5-7 cm. Χρησιμοποιήστε ορυκτέλαια συμπλοκών, καθώς επίσης και φρέσκο ​​κοπριά είναι ανεπιθύμητη. Θα συμβάλει στην ανάπτυξη των φύλλων, αλλά δεν μπορεί να συμβεί ανθοφορία.

Το φθινόπωρο το σύνολο υπέργεια μέρος πεθαίνει ορχιδέες. μόνο κονδύλων με ένα απόθεμα των θρεπτικών ουσιών παραμένουν στο έδαφος. Ισόγειο βλάστηση μπορεί να κοπεί από τη στιγμή που αρχίζει να κιτρινίζουν. Δεν είναι απαραίτητο να περιμένουμε για την πλήρη ξήρανση. Κλάδεμα θα τονώσει το κονδύλων για τη μετάβαση σε χειμερία νάρκη.

Με τους χειμερινούς ορχιδέες προσαρμοστεί καλά. Στην κεντρική Ρωσία, δεν χρειάζεται πρόσθετη κάλυψη. Πολύ πιο επικίνδυνη γι 'αυτόν δεν είναι κρύο, και οι πλημμύρες του εδάφους. Επειδή γι 'αυτόν, οι κόνδυλοι μπορούν να σαπίσουν.

Παρά το γεγονός ότι τα φυτά είναι ευαίσθητα οικογένειας ορχιδέα, δεν φοβούνται της νόσου. Ορχιδέες δεν πάσχουν από σήψη και μούχλα, παράσιτα και δεν επιτίθενται το φυτό. Τα μόνα παράσιτα είναι γυμνοσάλιαγκες. Προστατεύστε τον εαυτό σας από αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στάχτη, σπασμένα κέλυφος των αυγών ή άχυρο. Αυτά τα υλικά διάσπαρτα στο έδαφος γύρω από το κρεβάτι λουλουδιών. Τα παράσιτα μοσχάρι Διαγωνισμός καταστραφεί κατά την προσπάθειά σας να ξεπεράσει το εμπόδιο.

Φαρμακευτικές ιδιότητες και αντενδείξεις

Orchis χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό φυτό στη λαϊκή ιατρική. κόνδυλοι του (σαλεπιού) και άνθη περιέχουν μεγάλη ποσότητα βλέννες, αιθέρια έλαια, πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες, ανόργανα άλατα και γλυκοσίδια. Από συγκομίζονται άνθη και οι ρίζες γίνονται βλεννώδεις ζωμούς, ζελέ γάλακτος, βάμματα αλκοόλ και τα εκχυλίσματα ελαίου.

Τα κεφάλαια που έλαβαν βοήθεια για να απαλλαγούμε από τις ακόλουθες ασθένειες:

Πολύ δημοφιλές μέσο ορχιδέες είναι στους άνδρες. Θα τη θεραπεία της σεξουαλικής διαταραχής, προστατίτιδα, αδένωμα, ανδρική ανικανότητα.

Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα με ορχιδέες μπορεί ακόμη και παιδιά. δεν έχουν αντενδείξεις. Το μόνο που χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί κατά την πρώτη είσοδο σε άτομα με τάση για αλλεργίες. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα φάρμακα πρώτων υλών σωστά. Αν είχε πήρε μούχλα ή παράσιτα, προετοιμασία φαρμάκων είναι απαράδεκτη.

Σπάνιες ορχιδέες φυτευτεί σε ένα μικτό παρτέρι. Φαίνονται καλύτερα σε ατομικές φυτεύσεις ομάδα στη μέση του χλοοτάπητα, βραχώδη τοιχοποιία ή κοντά σε κωνοφόρα και φτέρες. Μερικές φορές άγριες ορχιδέες μπορεί να βρεθεί στο αλπικό λόφο. Με αυτό μπορείτε να κάνετε μια ποικιλία από άγρια ​​περιοχή λουλούδι στον κήπο ή μονόχρωμη κήπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 + 9 =