hadziaj.info

κατηγορίας Όνομα

Orchis φαρμακευτικές ιδιότητες και αντενδείξεις

Yatryshnik - φαρμακευτικές ιδιότητες και εφαρμογή στην ιατρική

Εικόνα: ορχιδέα ανθοφορίας

Orchis (Órchis) είναι ένα πολυετές φυτό φυτών της οικογένειας Orchid, διαφορετικά αποκαλούμενο άγριο ή βόρειο ορχιδέα. Η ρίζα είναι διπλή, με πυκνότητες, οι ρίζες αυτές ονομάζονται πώληση. Το απλό μίσχο με λοβούς φτάνει σε ύψος 50 cm, το φύλλο είναι ευρύχωρο, μοιάζει με τα φύλλα της τουλίπας, καλύπτει το στέλεχος και στενεύει στο μίσχο.

Ένα μικρό λουλούδι, είναι σε μια καλοσχηματισμένη ταξιανθία μέχρι 15 s, το χρώμα είναι λιλά ή σκούρο κεράσι. Στο κάτω πέταλο υπάρχουν κοκκινωπά σημεία για να προσελκύσουν έντομα. Περίοδος άνθησης - από την αρχή της άνοιξης έως το τέλος του καλοκαιριού. Στο φρούτο με τη μορφή ενός μικρού κουτιού είναι μικρές σπόροι. Πολλαπλασιάζονται με βλαστοί κονδύλων.

Orchis - είδη και τόποι ανάπτυξης

Ο Orchis είναι ένα πολύ κοινό φυτό, περίπου 100 από τα είδη του είναι γνωστά, αλλά ορισμένα είδη απειλούνται, ειδικά στις νότιες περιοχές. Υπάρχουν περίπου 40 είδη στη Ρωσία. Μεταξύ αυτών είναι φημισμένο ανδρικό Orchis, η οποία είναι γνωστή κυρίως ως ένα φάρμακο το οποίο αποκαθιστά την αρσενική ισχύ, καθώς και στίγματα, μοβ, elderberry shlemonosny, Morio, και ρουστίκ. Ορχιδέα εντοπίστηκε σε ορισμένα μέρη που ονομάζονται κούκος δάκρυα.

Διαφορετικοί τύποι γρασιδιού προτιμούν διαφορετικά ενδιαιτήματα, αυτό αντανακλάται στα ονόματά τους. Ο πιο συνηθισμένος περιφραγμένος οπωρώνας προτιμά τα δάση και τις ακτές, τα υγρά λιβάδια. Αυτό το φυτό εμφανίζεται επίσης στη Βόρεια Αφρική και την Αμερική, στις Καναρίους Νήσους και στις Καυκάσιες χώρες. Ακούει καλά το ψηλό έδαφος και ανεβαίνει στα βουνά σε ύψος 1800 μέτρων. Στις νότιες περιοχές, απαγορεύεται αυστηρά η εξόρυξη αυτού του φυτού.

Αυτό το φυτό έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα για τη θεραπεία παθήσεων του γαστρεντερικού σωλήνα και ως θεραπεία μετά από μακροχρόνιες ασθένειες, νευρικότητα και σωματική εξάντληση. Η κοκκινωπή ορχιδέα είναι αναγνωρισμένο ιατρικό εργαλείο σε ορισμένες χώρες. Αντιμετωπίζονται με υπεροξείδωτη γαστρίτιδα, πεπτικό έλκος στομάχου και δωδεκαδακτύλου, γαστρεντεροκολίτιδα και κολίτιδα.

Στη λαϊκή ιατρική από αυτό έκαναν ζελέ και σούπες για να διατηρήσουν την ευημερία, αρκετά από τη σκόνη αυτής της ρίζας περιέχει ένα καθημερινό πρότυπο θρεπτικών ουσιών. Η ιδιότητά του για τη θεραπεία της διάρροιας του έδωσε το ψευδώνυμο zavyazny ρίζα, που χρησιμοποιείται ευρέως salep στη θεραπεία της φυματίωσης και για το ξέπλυμα του στόματος και του ρινοφάρυγγα.

Ιατρικές πρώτες ύλες θεωρείται ορχιδέες σαλέπι - διχαλωτή ρίζα, η οποία συλλέγεται όλο το καλοκαίρι, αλλά είναι επιθυμητό, ​​όταν οι τελευταίες μέρες της ανθοφορίας, όταν το λουλούδι είναι ακόμα ένα βέλος. Οι ρίζες είναι διαφόρων ειδών - στρογγυλές και επιμήκεις.

Για την παρασκευή βάμματα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν στρογγυλές ρίζες, να καθαριστούν, να βυθιστούν σε βραστό νερό, έτσι ώστε να μην βλαστήσουν και στη συνέχεια να στεγνώσουν. Οι κόνδυλοι περιέχουν λάσπη (50%), άμυλο (27%), πρωτεϊνικές ουσίες, ζάχαρη, ασβέστιο και μεταλλικά άλατα. Κρατήστε τις ρίζες σε κλειστή μορφή, αποφεύγοντας το φως και την υγρασία, έτσι ώστε να μην γίνονται μαύρες και να μην πεθαίνουν.

1

Το Orchis είναι ένα διάσημο αντρικό φάρμακο για χρήση σε διάφορες ανωμαλίες και με συνηθισμένη σωματική υπερβολική εργασία, χρόνια προστατίτιδα, σεξουαλική ανικανότητα, αδυναμία.

- Βάμμα για τους άνδρες παρασκευάζεται από ένα μίγμα: κονδύλων ορχιδέες, μολόχα σπόρους, φύλλα βάλσαμο λεμονιού, καρυδιά - σε 2 κουταλιές της σούπας, ρίξτε βραστό νερό (1,5 L), επιμένουν 2 ώρα. Πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

- Βάμμα από τις ρίζες της ορχιδέας στο αλκοόλ: παλιά ρίζα και ένα μεγάλο ψωμί σικάλεως λίρας, ρίχνουμε το κονιάκ αλκοόλ (75 βαθμούς), αφήστε για 2 μήνες σε ένα σκοτεινό μέρος, πιέστε υπό πίεση. Υπολείψτε το υπόλειμμα και προσθέστε στο βάμμα. Για να επιμείνει για άλλους 2 μήνες, να πιείτε με το κρασί, είναι καλύτερο μοσχάτο.

- Καυκάσου χρησιμοποιώντας Orchis ζωμού γάλα προετοιμάσει ένα αντισυλληπτικό, αλλά επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτό σε ασθένειες της μήτρας: κόνδυλοι ορχιδέες, ένα ποτήρι γάλα ή ζωμό, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να πάρει ένα συμβατικό βραστό νερό. Μεγάλο κούνημα, προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας κρασί. Πιείτε μισό φλιτζάνι.

Δεν υπάρχουν αντενδείξεις για τη χρήση ορχιδέας.

© 2012-2018 "Η γνώμη των γυναικών". Κατά την αντιγραφή υλικών απαιτείται μια σύνδεση με την πηγή!

Εκτελεστικός υπεύθυνος της πύλης: η Ekaterina Danilova

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]

Το συντακτικό γραφείο: +7 (965) 405 64 18

Orchis: εφαρμογή στη λαϊκή ιατρική

Ο κόσμος των βοτάνων μπορεί να χωριστεί σε άνδρες, γυναίκες και καθολικούς εκπροσώπους. Το τελευταίο περιλαμβάνει εκείνους που μπορούν να βοηθήσουν με παθήσεις τόσο για τους άνδρες και τις γυναίκες, γρασίδι γυναικών, με αυτά που μπορεί να αποδοθεί μήτρας ορεινές, κόκκινο βούρτσα, πολύ χρήσιμο εκπροσώπους της δίκαιης μισό της ανθρωπότητας, καθώς οι δυνάμεις που τη σωτηρία πρέπει να αναζητηθεί στο χορτάρι ανδρών στην που περιλαμβάνει ορχιδέα. Σήμερα πρόκειται για τις χρήσιμες ιδιότητες του ορχιδέα, θα μάθετε πώς και με ποιες ασθένειες θα πρέπει να ληφθεί για να ξεχάσουμε για την anilia μία για πάντα.

Σήμερα, πολλοί κανένας δεν υποψιάζεται ποια δυνητικά κρύβονται στις ρίζες και τα λουλούδια της ορχιδέας και την καλλιεργούν ως διακοσμητικό δείγμα στα παρτέρια. Δεν αποτελεί έκπληξη, επειδή ορισμένες ποικιλίες αυτού του φυτού κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας είναι παρόμοιες με τις ορχιδέες. Στην άγρια ​​φύση, τα ορχιδέα εμφανίζονται σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας. Αυτό το χορτάρι αγαπά τα υγρά λιβάδια και τους βάλτους, τις κοιλάδες των ποταμών και των ρυακιών, μπορείτε να το βρείτε στα περιθώρια των δασών και των δασικών λιμνών, ανάμεσα σε χορτάρια θάμνων.

Για ιατρικούς σκοπούς, οι ρίζες χρησιμοποιούνται παραδοσιακά. Στη σύνθεση τους, εκκρίνεται μέχρι 50% βλέννας, περίπου 27% άμυλο, 13% δεξτρίνη και σακχαρόζη, πικρές ουσίες και αιθέριο έλαιο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ως πρώτες ύλες για την παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων, χρησιμοποιούνται λουλούδια και μίσχοι της ορχιδέας.

Τα φάρμακα που βασίζονται σε ortis χρησιμοποιούνται ως μέσο για την αποκατάσταση της χαμένης δύναμης, για τη διατήρηση μιας έντονης, χαρούμενης κατάστασης υγείας.

Η λήψη γρασιδιού συνιστάται επίσης για:

• αδένωμα του προστάτη,

• Έλκη και γαστρίτιδα,

• Σεξουαλική αδυναμία στους άνδρες,

• φλεγμονώδεις ασθένειες του στοματικού βλεννογόνου,

• βρογχίτιδα, συμπεριλαμβανομένων των χρόνιων ασθενειών,

• σωματική και / ή νευρική εξάντληση,

• ασθένειες του θηλυκού αναπαραγωγικού συστήματος,

• λευκά στις γυναίκες και πολλές άλλες ασθένειες.

Πριν επιχειρήσετε θεραπεία με οροφθαλμία, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, καθώς η επίδραση των παρασκευασμάτων που βασίζονται σε αυτό το φυτό στο σώμα δεν έχει μελετηθεί πλήρως. Φυσικά, θα πρέπει να αρνηθείτε να δεχτείτε το βότανο σε περίπτωση ατομικής μισαλλοδοξίας.

Orchis: εφαρμογή στη λαϊκή ιατρική

Η έγχυση των ριζών της ορχιδέας κατά τη διάρκεια δηλητηριάσεων και για τη θεραπεία ασθενειών του γαστρεντερικού σωλήνα

Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού από τις θρυμματισμένες ρίζες της ορχιδέας με ένα ποτήρι βραστό νερό ή ζεστό γάλα. Αφήστε να εγχυθεί για μισή ώρα, περιοδικά μην ξεχάσετε να αναμίξετε την ένωση. Στο τέλος αυτού του χρόνου, το προϊόν είναι έτοιμο προς χρήση.

Πάρτε έγχυση δύο φορές την ημέρα για μισή ώρα πριν από τα γεύματα για 1/2 φλιτζάνι, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι.

Έγχυση των ριζών της ορχιδέας με διάρροια στα παιδιά

Ρίχνουμε 120 γραμμάρια θρυμματισμένων ριζών της ορχιδέας με 500 κ.εκ. ζεστού νερού. Σε μισή ώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία.

Ωριαία δώστε στο παιδί ένα κουταλάκι του γλυκού του μείγματος.

Αλοιφή βασισμένη στις ρίζες της ορχιδέας με παναρίδια και αποστήματα

Σε αναλογία 1: 1, ανακατεύουμε τη σκόνη ρίζας του οπωρώνα και του χοιρινού κρέατος ή οποιουδήποτε άλλου διαθέσιμου λίπους. Εφαρμόστε το προκύπτον μείγμα στις πληγείσες περιοχές, επάνω με αποστειρωμένο επίδεσμο.

Το παρασκεύασμα που παρασκευάζεται σύμφωνα με αυτή τη συνταγή είναι αποτελεσματικό όχι μόνο για τα αποστήματα, οι εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν το να χρησιμοποιήσει και με αλωπεκία και ως μέσο ενίσχυσης της τρίχας. Μπορείτε να βρείτε σωτηρία σε αυτή την αλοιφή και με πονόδοντο.

Πίνετε από την ορχιδέα - εξαιρετική πρόληψη κρυολογήματος

Ανακατέψτε 25 γραμμάρια των ριζών της ορχιδέας με την ίδια ποσότητα αμύλου πατάτας και 100 γραμμάρια ζάχαρης (το τμήμα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις προτιμήσεις σας). Προσθέστε λίγο νερό στο μείγμα σε μια σύσταση που μοιάζει με παχιά ξινή κρέμα, ανακατέψτε καλά. Ρίχνουμε ένα ποτήρι γάλα και βάζουμε φωτιά. Βράζετε για 5 λεπτά. Έτοιμο ποτό χύστε τα καλούπια, αν θέλετε, πάνω με κανέλα, γαρίφαλο ή μοσχοκάρυδο.

Πάρτε ένα ποτό σε μικρές γουλιές, δίνοντάς του την ευκαιρία να περιβάλλει εντελώς τα έντερα και το στομάχι.

Έγχυση ναρκωτικού μετά από δηλητηρίαση

Ένα κουταλάκι του γλυκού από τις θρυμματισμένες ρίζες του ορχιδέα θα πρέπει να γεμίσει με 200 ml ζεστού νερού. Επιμείνετε για 50 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Για να βελτιωθεί η γεύση, μπορεί να προστεθεί σιρόπι ή μέλι στο μείγμα.

Πάρτε το φάρμακο 2 φορές την ημέρα σε ίσα μέρη πριν από τα γεύματα. Η πορεία της θεραπείας είναι ένα μήνα.

Παράγεται αποτελεσματικά σύμφωνα με το προτεινόμενο μείγμα συνταγών και για τη θεραπεία ασθενειών του γαστρεντερικού σωλήνα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ενισχυτικό παράγοντα, προσθέτοντας δημητριακά, ζωμούς και τσάι.

Αφέψημα των ριζών με ανικανότητα

Ένα ποτήρι βραστό νερό, ρίξτε μερικά κουταλάκια του γλυκού θρυμματισμένο ορχιδέα ρίζας. Αραιώστε το φάρμακο για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μετά την έγχυση του ζωμού για 10 λεπτά, θα πρέπει να φιλτραριστεί και να χρησιμοποιηθεί για τον προορισμό του.

Πάρτε το ζωμό τρεις φορές την ημέρα για 1/3 φλιτζάνι.

Αφέψημα των ριζών με αιμορροΐδες αιμορραγία

10 γραμμάρια θρυμματισμένες ρίζες οπωρώνα, ρίξτε 200 γραμμάρια γάλα ή νερό. Βάλτε στη φωτιά και βράζετε για λίγα λεπτά.

Το μαγειρεμένο ζωμό πρέπει να χωρίζεται σε ίσες ποσότητες και ένα ποτό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αφέψημα των ριζών των ορσιών στη διάρροια

Συνδυάστε σε αναλογία 4: 1 τις θρυμματισμένες ρίζες της ορχιδέας και του λιναρόσπορου. Ρίξτε το μείγμα με ένα ποτήρι βραστό νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Με διάρροια, πάρτε ένα ζωμό που συνιστάται για μία κουταλιά της σούπας τρεις φορές την ημέρα.

Έγχυση ορχιδέας με σεξουαλική ανικανότητα και ασθένειες του ουρογεννητικού συστήματος

1/2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες ρίζες της ορχιδέας ρίχνουμε ένα ποτήρι βραστό νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήστε να παραμείνει για μια ώρα, ανακατεύοντας περιστασιακά, αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε λίγο μέλι ή να προσθέσετε σιρόπι.

Συνιστάται η έγχυση δύο φορές την ημέρα σε ίσα μέρη. Μάθημα - από ένα μήνα.

Αυτή η έγχυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λύση για μικροκλίπτες σε ασθένειες του ουρογεννητικού συστήματος και των εντέρων.

όρχις

Χρήσιμες ιδιότητες και την εφαρμογή αρσενικό ορχιδέες

Από τους αρχαίους χρόνους, οι άνθρωποι γνώριζαν για τις ευεργετικές ιδιότητες των ορχιδέες και χρησιμοποιούνται φάρμακα που βασίζονται σε αυτό για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών: έρπη, έλκη, φλεγμονή, διάρροια. Πολύτιμες φαρμακευτικών πρώτων υλών αυτού του φυτού είναι οι νέοι κόνδυλοι, αλλιώς ονομάζεται «κονδύλους σαλέπι». Θα συλλέγονται στο τέλος της ανθοφορίας ορχιδέες, κατά την περίοδο από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο.

Σε μορφή 2 διαφορετικές κόνδυλοι τύπου: γύρο - 1-1,5 cm πάχος (είναι καλύτερο) και παλαμοειδή - πάχους 0,5-1 cm κατάστημα συλλέγονται πρώτων υλών (κονδύλων) είναι επιθυμητή σε κονσέρβα και ξηρά σε ένα σκοτεινό δωμάτιο δεδομένου. σε επαφή με την υγρασία και το φως τελικό προϊόν είναι μαύρο και πολύ γρήγορα χάνει τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Οι κόνδυλοι περιέχουν περίπου 50% λάσπη, 27% άμυλο, περίπου 5% από πρωτεϊνούχες ουσίες, schavelekisly ασβεστίου, ανόργανα άλατα, σάκχαρα, μικρές ποσότητες ρητινών.

Οι ρίζες κάποιων ειδών ορχιδέας είναι βρώσιμα, το φυτό είναι συχνά καλλιεργείται ως καλλωπιστικό. Περισσότερα κονδύλων του ετοιμάζουν γλοιώδες υγρό, παρέχοντας μια περιβάλλουσα αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει εξοπλισμένο εσωτερικό με τη μορφή κλύσματα ή φλεγμονωδών νόσων του στομάχου και των εντέρων. Yatryshnikovaya βλέννα επίσης αποτελεσματική όταν βήχουν, πονόλαιμο και το στόμα. Επιπλέον, είναι χρήσιμο σε μια εξωτερική εφαρμογή με τη μορφή του συμπιέζει στη θεραπεία της βράζει και πρήξιμο.

Επιπλέον, οι ορχιδέες χρησιμοποιείται ως τονωτικό και θεραπεία αποκατάστασης, έχει συνταγογραφηθεί για νευρική εξάντληση και αδυναμία μετά από μια σοβαρή ασθένεια, η χρόνια προστατίτιδα και ανικανότητα. Η κύρια κατεύθυνση της χρήσης της ορχιδέας - η θεραπεία της προστατίτιδας. Ωστόσο, μπορεί επίσης φάρμακα για τη θεραπεία καταρροή της ουροδόχου κύστης, της μήτρας ασθένεια.

Η χρήση ορχιδέες βοηθά τους ασθενείς φυματίωσης, όσοι έχουν υποστεί σοβαρή αιμορραγία, τα παιδιά που πάσχουν από εντερικές καταρροή. Παλιά οι άνθρωποι ορχιδέες επίσης χρήσιμη για τη διατήρηση της αντοχής. Και το χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη των μαλλιών. Προετοιμασίες από ορισμένα είδη φυτών παράσχει ουσιαστική ενίσχυση για δηλητηρίαση δηλητήριο των σκορπιών, φίδια, μέλισσες, σε κατάσταση μέθης με διαφορετικές χημικές και βακτηριακές τοξίνες. Παρασκευάσματα ορχιδέες είναι πολύ δημοφιλής στη θεραπεία των παιδιών.

Μόνο οι νεαρές ρίζες του φυτού που χρησιμοποιούνται στην ιατρική. dig φτυάρι τους γη και καθαρίζεται από το δέρμα, πλύθηκε καλά με κρύο νερό, στη συνέχεια εμβαπτίστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα σε βραστό νερό, και στη συνέχεια ξηραίνεται σε μια κατάσταση αναστολής. Ρίζες περιέχουν ανόργανα άλατα, άμυλο, γλυκοσίδες, αιθέριο έλαιο, και πολλά από πρωτεϊνούχο υλικό από τη ρίζα slizi.Sredstva προτείνουμε τη λήψη για την ανικανότητα, καρκίνο του προστάτη, χρόνιας προστατίτιδας.

Κατά τη χρήση αυτών των παρασκευασμάτων θα πρέπει να συμμορφώνεται με την δοσολογία για να αποφευχθεί η υπερβολική σεξουαλική διέγερση. Για root εξωτερική χρήση σφυροκόπησε, αναμιγνύεται με λαρδί και ατμό γάλα. Αυτό το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βράζει, εγκληματία, carbuncles, πονόδοντο, να αυξήσει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Τα άνθη είναι μεγάλα ορχιδέες, καναρίνι κίτρινο, μερικές φορές μοβ, συλλέγονται σε πυκνή γαρίφαλα ακίδα. Μέση καρτέλα εξωτερικό κύκλο και λοβού 2 σχηματίζουν ένα είδος εσωτερικού κράνους. Lip στη μέση του πράσινου, κίτρινου, κίτρινο στις πλευρές, χωρίς κηλίδες. Ωοθηκών άμισχα, στριμμένα, κίνητρο είναι η ωοθήκη.

Όπως και στην επιστήμη και στη λαϊκή ιατρική, ορχιδέες λουλούδια χρησιμοποιούνται πολύ λίγο. Διαφορετικά είδη φυτών τα λουλούδια διαφέρουν σε σχήμα και χρώμα. Ορισμένα είδη που περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Ουκρανίας και ισχύουν για φαρμακευτικά φυτά. Λόγω της απειλής της ολικής καταστροφής του ορχιδέες, το φυτό μπορεί να μετακινηθεί στην κατηγορία του πολιτισμού.

έγχυση λαδιού: 50 γραμμάρια αποξηραμένων, θρυμματισμένα σε λουλούδια σκόνη (δεν υπάρχουν μηδενικά) πρέπει να συμπληρωθεί με 0,5 λίτρο ελαιόλαδο, επιμένουν 2 εβδομάδες σε σκοτεινό μέρος και στη συνέχεια θερμική επιβάρυνση. Πάρτε αυτό το φάρμακο συνιστάται για φλεγμονή του προστάτη σε μια κουταλιά πριν από τα γεύματα 2 φορές την ημέρα.

Τα βάμματα αλκοόλης ορχιδέες παρασκευάζονται κυρίως για τη συντήρηση και τη θεραπεία της σεξουαλικής λειτουργίας στους άνδρες (νεαρή ρίζα χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τη σεξουαλική λειτουργία). Επιπλέον, το βάμμα έχουν όλα τα σαλέπι ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των πλησιέστερων. Αυτές παρασκευάζονται με συμβατικές μεθόδους για την παρασκευή εγχύσεων.

Συνταγή 1. Νεαρά ορχιδέες ρίζας (1,5 κουταλιές της σούπας) και το μισό ψωμί σίκαλης κοπανίσεις και χύστε 500 ml αιθυλικής αλκοόλης (75 μοίρες), να ωθήσει σε σκοτεινό μέρος για 2 μήνες. Μετά τη λήξη της σύνθεσης να πιέσει κάτω από την πίεση, το υπόλειμμα καίγεται και προσθέστε το στο έγχυση, και στη συνέχεια, πιέστε 2 ακόμη μήνες. Πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού 1 - 2 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα, αραιωμένο σε νερό.

Βρέθηκαν λάθος στο κείμενο; Επιλέξτε το και μερικά άλλα λόγια, πατήστε Ctrl + Enter

Το φυτό αναπαράγεται από μικρές και πολυάριθμους σπόρους ωρίμανση των φρούτων. Στην ιατρική, δεν χρησιμοποιούνται. Οι σπόροι που αγοράζονται από τους κηπουρούς για την καλλιέργεια. Κατά τη φύτευση θάψει τους στο έδαφος, η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι 18-25 ° C. σπόροι των φυτών μπορεί να είναι σε κάθε εποχή, οι πρώτοι βλαστοί εμφανίζονται σε μια περίοδο τριών μηνών έως ενός έτους. Η απόσταση μεταξύ των εκφορτώσεων πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 10-15 εκ. Orchis συχνά χρησιμοποιούνται για διακοσμητικούς λόγους για τη διακόσμηση κήπων.

Υπάρχουν περίπου 100 είδη ορχιδέας, πολλά από αυτά απειλούνται με εξαφάνιση, και καταγράφονται στο Κόκκινο Βιβλίο των διαφόρων χωρών. Στις χώρες της ΚΑΚ αυξάνεται περίπου 40 είδη του φυτού αυτού. Πολλοί από αυτούς έχουν θεραπευτικές, άλλοι καλλιεργούνται ως καλλωπιστικά φυτά. Για ιατρικούς σκοπούς, οργανωμένη φυτείες και η συγκομιδή των φαρμακευτικών πρώτων υλών. Ιδιαίτερα πολύτιμο προϊόν είναι σαλέπι.

Ορχιδέες αρσενικό - ποώδες πολυετές βότανο με δύο μεγάλα αναπόσπαστο κονδύλων. Μίσχους των φυτών είναι απλά, και μόνο, με χυμώδη, επιμήκη-λογχοειδή, γυμνά φύλλα. Οι Crimson λουλούδια συλλέγονται σε ένα σύντομο βούρτσα. Φρούτα - κάψουλα, η οποία είναι γεμάτη από μικρούς σπόρους. Ανθίζει αυτό το είδος Μάιο-Ιούνιο. άνδρες Orchis διανέμονται στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, της Ουκρανίας (σε ορεινές περιοχές), στον Καύκασο και τα Ουράλια. Φύεται σε δρύινα, λεύκα, δάση οξιάς, τα εδάφη των διαφορετικών τύπων, αλλά δεν είναι πολύ υγρό και οξύ.

Για να χρησιμοποιήσετε φαρμακευτικά κονδύλους φυτών. Βρήκαν πικρές ουσίες, αιθέρια έλαια, βλέννα. Ακατέργαστες φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία των νόσων του γαστρεντερικού σωλήνα, βήχα, κυστίτιδα, πονόδοντο. Σκευάσματα με βάση ορχιδέες δρουν ως προφυλακτικά και την αποκαταστατική παράγων, αυτοί χρησιμοποιούνται για να αυξήσουν τη δραστικότητα και την νευρική εξάντληση. κόνδυλοι ζωμούς ενδείκνυται για τη θεραπεία της παράλυσης, σπασμοί των κάτω άκρων, με γαστρίτιδα. Αφέψημα για το γάλα θεραπεία πνευμονία, βρογχίτιδα. Σε ορισμένες χώρες, ένα αφέψημα χρησιμοποιείται ως αντισυλληπτικό.

Ορχιδέες στίγματα - ένα πολυετές ποώδες δασικών φυτών. Έχει δύο ρίζες: το ένα - το παλιό, ο θάνατος, η δεύτερη - ο νεαρός. Το στέλεχος είναι όρθιος, με 4-8 φύλλα. Τα φύλλα είναι ελλειπτικά, διάστικτα, γενικά όμοια με τα φύλλα τουλίπα. Τα μεγάλα λουλούδια κράνος που συλλέγονται σε ένα κυλινδρικό αυτί παχύ ροζ πορφυρό χρώμα. Ο καρπός του φυτού - ένα κουτί, σπόρους - μικρά και πολυάριθμα. Άνθη που είδη Μάιο και τον Ιούνιο, τα φρούτα ωριμάζουν τον Αύγουστο.

Καλλιέργεια ορχιδέες στίγματα σε όλο το δάσος ζώνη της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας. Η συλλογή των φαρμακευτικών πρώτων υλών - κονδύλων - που παράγεται κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Τα στοιχεία δοσολογίας είναι γλίσχρασμα, άμυλο, πεντοζάνες, δεξτρίνη, metilpentozan σακχαρόζη. Στη λαϊκή ιατρική χρησιμοποιείται κονδύλους σκόνη του φυτού. Χρησιμοποιείται σε τροφική δηλητηρίαση, διάρροια, δυσεντερία. Βλέννα χρησιμοποιείται για διάφορες ασθένειες των πεπτικών οργάνων, καταρροή του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

militaris Ορχιδέες - ένα πολυετές βότανο με δύο ρίζες καλώς ανεπτυγμένες. Βλαστικά απλή του, άμεσα. Οι ελλειπτικοί άμισχα φύλλα αναπτύσσονται σε 3-5 κομμάτια στο κάτω μέρος του στελέχους. Ροζ-λευκά λουλούδια συγκεντρωμένα σε πυκνές ταξιανθίες. ανθοφορία των φυτών λαμβάνει χώρα το Μάιο και τον Ιούνιο. Στις χώρες της ΚΑΚ, το είδος αυτό αναπτύσσεται στη Ρωσία (από τη Βαλτική έως τη νότια της Ανατολικής Σιβηρίας), στον Καύκασο, προτιμώντας ξηρά, πλούσια σε ασβέστιο του εδάφους. militaris Orchis αυξηθεί, συνήθως στα ξέφωτα, λιβάδια. Στην ιατρική, χρησιμοποιήστε νεαρά, φρέσκα και ξηραίνονται κόνδυλοι συλλέγονται στο τέλος της ανθοφορίας τους.

με βάση ορχιδέες είναι φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του πεπτικού συστήματος, του αναπνευστικού συστήματος. Θα βελτιώσει τη συνολική υγεία μετά από σοβαρή ασθένεια. Το φυτό αυξάνει τη δραστικότητα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική. Από είναι έτοιμη σούπες, ζελέ, ζελέ, ακόμη και ζύμη.

Ορχιδέες καίγεται - αυτό το είδος άκρως απειλούμενο, έτσι ώστε να αναφέρονται ως απειλούμενα. Ένα χαρακτηριστικό αντιπροσωπευτικό του είδους είναι μια πολυετής πόα με δύο σφαιρικά κονδύλους, το οποίο τρέχει 3-5 τυχαίων ριζών. Ένα κονδύλων του παλαιού, ο θάνατος, η άλλη σφιχτό, με την επανάληψη του νεφρού στο επόμενο έτος.

Στενόμακρα φύλλα, περιορίστηκε στη βάση, βρίσκονται στο βασικό τμήμα του στελέχους πάνω από το μίσχο των φύλλων έχει ένα κόλπο. Τα άνθη είναι μικρά, δίχρωμα, με φωτεινά κράνος ερυθρό και υπόλευκο σημεία με κόκκινο χείλος, συλλέγονται σε ένα παχύ αυτί. Ανθοφορίας ορχιδέες έκαψαν το Μάιο και τον Ιούνιο.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, στη δυτική Σιβηρία, τουλάχιστον στη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Είναι ιδιαίτερα συχνή στη Σκανδιναβία, τη Μικρά Ασία και τη Μεσόγειο. Η αύξηση την άποψη της υγρασίας δάσος λιβάδια, φυλλοβόλα και μεικτά δάση, προτιμώντας εδάφη πλούσια σε χούμο, ελαφρώς όξινο και ελαφρώς αλκαλικά.

Συγκομιδή φαρμακευτικών πρώτων υλών από άγριες ορχιδέες απαγορεύεται από το νόμο. Για θεραπευτικούς σκοπούς, είναι ειδικά καλλιεργείται σε φυτείες. Κόνδυλοι συγκομίζονται αμέσως μετά την ανθοφορία φυτά. Κατάλληλο μόνο για τους νέους κονδύλους. Μετά την επεξεργασία των πρώτων υλών που παρασκευάστηκε σαλεπιού. Αποθηκεύστε το τελικό προϊόν σε ξηρό, καλά αεριζόμενο χώρο, πρώτες υλική ζωή στο ράφι των 6 ετών.

Σαλεπιού - καλή επίστρωση και παράγοντα οχυρώνοντας. Το φάρμακο χορηγείται σε γαστρίτιδα, και χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, φλεγμονή του γαστρεντερικού σωλήνα. Φλέγμα ποτό σε περίπτωση δηλητηρίασης, για να επιβραδύνεται η απορρόφηση του δηλητηρίου. Σκόνη παλιά κονδύλων θεωρείται αποτυχημένη και αντισυλληπτικών, είναι καλά ρυθμίζει την έμμηνο κύκλο. Οι σπόροι που χρησιμοποιούνται στην επιληψία.

Αντενδείξεις για τη χρήση του ορχιδέες

Παρασκευάσματα ορχιδέες είναι τόσο ασφαλές ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για τα παιδιά, θηλάζουσες μητέρες και έγκυες γυναίκες, αλλά μόνο μετά από λεπτομερή διαβούλευση με το γιατρό. Όταν χρησιμοποιείται ορχιδέες παρασκευάσματα άνδρες για την αύξηση της δραστικότητας απαραίτητο, ωστόσο, να παρατηρηθεί η δοσολογία.

Στις ρίζες και τους μίσχους yasentsa είναι πολλά θρεπτικά συστατικά, χάρη στην οποία μπορείτε να τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Στα λουλούδια, φύλλα και μίσχους υψηλή περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια. Είναι γνωστό ότι fraxinella πλούσια σε αλκαλοειδή (skimianin, diktamnin, χολίνη) diktamnolakton, σαπωνίνες, μπεργκαπτένης, ανθοκυάνες και flavonglikozidy. Η ρίζα περιέχει λιπαρά οξέα.

Deadnettle έχει αποχρεμπτικό, διουρητικό και αιμοστατικό ιδιότητες. Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται σε φλεγμονώδεις διαδικασίες και τα κρυολογήματα. Dead-τσουκνίδα χρησιμοποιείται για τις συστολές της μήτρας. Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε για αντιαλλεργική δράση. Επιπλέον, deadnettle χρησιμοποιείται ως ένα καλό μέσο καθαριστής αίματος.

Χιεράτσιο έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Επιπλέον, αυτό το φυτό χρησιμοποιείται ως ένα συνδετικό μέσο και ένα διουρητικό. Χιεράτσιο μειώνει το επίπεδο των επιβλαβών ουσιών στο ανθρώπινο αίμα. Το εργοστάσιο συνιστάται η χρήση για πονοκεφάλους τόσο καλή.

Κριθάρι περιέχει το βιολογικά ενεργό και θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζονται οι άνθρωποι για την καλή υγεία και φυσιολογική ζωή. Κριθάρι έχει περιβάλλει, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες. Το εργοστάσιο έχει μια μοναδική ικανότητα να σβήσει.

Κατά την αντιγραφή υλικών ενεργό link στο site www.ayzdorov.ru απαιτείται! © AyZdorov.ru 2009-2017

Οι πληροφορίες σε αυτό το site είναι για λόγους ενημερωτικούς και δεν απαιτεί αυτο-θεραπείας, απαιτείται ιατρική επίσκεψη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

72 − = 62