hadziaj.info

κατηγορίας Όνομα

Orchis κόκκινο βιβλίο Ρωσία

όρχις

Orchis (Orchis) - μια πολυετής πόα της οικογένειας Orchidaceae. Καλείται το δάσος Violet. Αυτό είναι ένα μικρό φυτό με dugonervnymi listyavi καλύπτουν ένα λουλούδι βέλος. Έχουμε εντοπίσει οι ορχιδέες φύλλα καλύπτονται με τα σκοτεινά σημεία. Υπόγεια κονδύλων από αυτά τα φυτά οβάλ ή κουπί. Thin μη διακλαδισμένη τύπου ταξιανθία άκρο στελέχους αυτιού, όπου το μέγεθος της κάθε λουλούδι για κάθε αυστηρά σταθερή και προσδιορίζεται από τις διαστάσεις του ταύρου-επικονίασης εντόμων. Flower στην ταξιανθία έχει τρεις φυλλάδια και τρεις επάνω εσωτερικό πέταλα, το κατώτερο από τα οποία διαφορετικό μέγεθος και το χρώμα, σχηματίζει ένα ευρύ χείλος, παρέχεται με μια προεξοχή. Σε λιλά-λευκό πέταλα περιάνθιο είναι σαν τα κομμάτια του κόκκινες κηλίδες. Ανθίζει από τα τέλη Μαΐου μέχρι τον Ιούλιο. Αυτό το είδος της ορχιδέας εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοικτή δάση και στο γρασίδι του στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας. Προσέξτε το! Το σχήμα από αριστερά προς τα δεξιά: Spotted Orchis (O. maculata L.), ένα αίμα-κόκκινο ορχιδέες (incarnata L. Ο), Orchis κράνος (militaris L. Ο).

«Τα έντομα Κόκκινο Βιβλίο» - Μια μεγάλη όμορφη πεταλούδα. Zubchatogrudy ξυλοκόπος. Dragonfly επίπεδο. Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των σινο-Ιμαλαΐων πανίδα των subgenus στη Ρωσία. Beetle μήκος 31-61 mm. Μέλισσα. Beetle μήκος 15-27 mm. Εξωτερικά παρόμοιο με το μέλι των μελισσών. Απειλούμενα είδη. Ο μόνος αντιπρόσωπος του γένους στην πανίδα της Ρωσίας. Dragonfly επίπεδη ανήκει στην οικογένεια αυτών των dragonfly. Ροσάλια η αλπική. Σε αντίθεση με τους σκώρους.

«Εισαγωγή στο Κόκκινο Βιβλίο», - πρέπει να προστατεύονται. Μέσα από τις σελίδες του Κόκκινου Βιβλίου. Δικαστής σε παιδιά δράσης. Αινίγματα. Βιολογία και τη λογοτεχνία. Σταυρόλεξο. Κανόνες συμπεριφοράς στη φύση. Σκοπός του μαθήματος. Snowdrop. Προστατεύονται από τις Κόκκινο Βιβλίο των πολλών σπάνιων ζώων και πουλιών. Προστατέψτε τη Γη.

«Τα ζώα του Κόκκινου Βιβλίου της Ρωσίας» - Μαύρο πελαργός. Ορισμός. Bursch. Η κατάσταση διατήρησης. Ante. Βόλγα λουτσιόπερκα. Borshi κολλήσει πακέτα. Ζώα ρωσικό Κόκκινο Βιβλίο. Muskrat. Γκρι φώκιας. Ένα πουλί της οικογένειας πελαργός. Το Κόκκινο Βιβλίο της Ρωσίας. Hook-nosed σφραγίδα. Αριθμός.

«Περιγραφή του Κόκκινου Βιβλίου της Ρωσίας» - κανόνες συμπεριφοράς στη φύση. Τα ζώα και τα φυτά που δεν είναι πλέον στη Γη είναι. Snow Leopard. Κούβας κροκόδειλος. Καυκάσιος γάτα. Το Κόκκινο Βιβλίο της Ρωσίας. Κόκκινο. Τα ζώα και τα φυτά, ο αριθμός των οποίων ήταν πάντα μικρή. Δέντρο, γρασίδι και το πουλί δεν γνωρίζει πάντα πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους. Τουλίπα Schrenk. Jeyran. Στη χώρα μας, το κόκκινο βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1978. Τα ζώα και τα φυτά, των οποίων ο αριθμός είναι ραγδαία πτώση.

«Κόκκινο Βιβλίο» - σπάνια και απειλούμενα φυτά της Σιβηρίας. Αριθμός. Η ιστορία του Κόκκινου Βιβλίου. Το Κόκκινο Βιβλίο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κιρκινέζι. Κριτήρια. Συστηματική ομάδες του Κόκκινου Βιβλίου. Ο βαθμός ανάπτυξης. Κρατώντας Κόκκινο Βιβλίο. Πληροφορίες και βιβλιογραφικές πηγές. Το Κόκκινο Βιβλίο. Κατηγορία. Η απόφαση για την ίδρυση του Κόκκινου Βιβλίου της RSFSR. Ο ρόλος του Κόκκινου Βιβλίου. Taxa και των πληθυσμών. Παρουσίαση του Κόκκινου Βιβλίου των φυτών και μυκήτων.

«Τα έντομα του Κόκκινου Βιβλίου της Ρωσίας» - μια σπάνια έντομα που χρήζουν προστασίας. Krasotel καταστρέφει ενεργά τις προνύμφες των δασικών παρασίτων, τα δάση και κήπους καθαρισμό. Απόλλωνα. Όχι, αυτό δεν είναι τα πουλιά και τα σαρκοφάγα ζώα, τα οποία είναι, επίσης, δεν αγγίζουν τον Απόλλωνα. Σημαντικές κοινωνικές εντόμων, πυκνά καλυμμένα με τρίχες. Perelivnitsa μεγάλη. Stag σκαθάρι. Το Κόκκινο Βιβλίο. Bumblebees τρέφονται με νέκταρ και είναι εξαιρετικές επικονιαστές. Εξαγωγή του εδάφους σκαθάρια, κάμπιες, σαλιγκάρια, γυμνοσάλιαγκες.

Όλα στο «Κόκκινο Βιβλίο» 19 παρουσιάσεις

militaris Orchis

militaris Orchis L.

1

Κατηγορία και την κατάσταση: 3 b, d - ένα σπάνιο είδος.

Σύντομη χαρακτηριστικά. Πολυετής πόα 15-45 cm ύψος., Με ένα μεγάλο σχήμα αυγού στερεό, αντικαθίστανται ετησίως υπόγειες κόνδυλοι με ανοιχτό πράσινο 4-6, ελλειπτικό φύλλα, κοντά μεταξύ τους στη βάση του μίσχου. Blossoms τον Απρίλιο-Μάιο, καρποφορία τον Ιούνιο. Αναπαραγωγή κατά προτίμηση σπόρου.

Διανομή. Στη Ρωσία, η γκάμα των ειδών που εκτείνεται σε όλη τη χώρα από τα δυτικά σύνορα με την Trans-Baikal. Είδη βρίσκεται στο Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ, Βλαντιμίρ, Volgograd, Voronezh, Ιρκούτσκ, Kaluga, Κεμέροβο, Κίροφ, Κοστρομά, Κουργκάν, Κουρσκ, του Λένινγκραντ, Λίπετσκ, Μόσχα, Νίζνι Νόβγκοροντ, Νόβγκοροντ, Νοβοσιμπίρσκ, Ομσκ, Όρενμπουργκ, Orel, Πένζα, Πσκοφ , Ryazan, Σαμαρά, Saratov στα δυτικά, στο Sverdlovsk, Σμολένσκ, Tambov, Τβερ, Tyumen, Τομσκ, Τούλα, Ουλιάνοφσκ και Τσελιάμπινσκ και Yaroslavl περιοχή., στη Δημοκρατία της Αλτάι, Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν, Buryatia, Mari El, Mord Vija, Udmurtia, Ταταρστάν, Τούβα, και Τσουβάσια, Khakassia, ο Χάντι-Mansi Αυτόνομη Περιφέρεια, Αλτάι, Zabaykalkom, Κρασνογιάρσκ και Perm περιοχές. Αριθμός νησιού περιοχές γνωστές στο Αρχάγγελσκ και Vologda obl., Νότια Ουράλια, Δημοκρατία της Νότιας Saha (Iakutiia) (1,2). Ένα μικρότερο μέρος της σειράς ειδών στη Ρωσία περιλαμβάνει την ευρύτερη Καύκασο και καλύπτει την Επικράτεια Κρασνοντάρ και Σταυρούπολης, Δημοκρατία: Αντιγκέα, Καμπαρντίνο-Μπαλκάρια, Τσερκεσίων, Βόρεια Οσετία-Αλανίας, την Τσετσενία, την Ινγκουσετία και το Νταγκεστάν. Έξω από τη Ρωσία, η γκάμα των ειδών καλύπτει την Ευρώπη, τη Μικρά Ασία, το Ιράν, τη Μογγολία και βορειοδυτικά της Κίνας (3-5). Απομονωμένη περιοχή υπάρχουν στο βόρειο Καζακστάν (2).

Χαρακτηριστικά της οικολογίας και phytocenology. Αναπτύσσεται σε βρεγμένα ή στεγνά λιβάδια, δάση φως, ξέφωτα και μεταξύ θάμνους σε λιβάδι πλαγιές μέχρι το ύψος των 2200 m n. ur. μ. Τύπος τείνει να είναι ασβεστώδη εδάφη.

Αριθμός. Εμφανίζεται σποραδικά σε μικρές ομάδες.

Κατάσταση των τοπικών πληθυσμών. Πληθυσμού του είδους στη γύρω περιοχή. Αγία Πετρούπολη εξαφανίστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα (β). Μια σειρά από πόλεις της Ευρωπαϊκής Ρωσία να επιβεβαιωθεί (7). Πληθυσμός στον Καύκασο τείνουν να υποβάθμισης.

Περιοριστικούς παράγοντες. Εγγειοβελτιωτικά, βόσκηση, όργωμα, αυξάνοντας την πίεση αναψυχής. Διακοσμητικά και φαρμακευτικό φυτό υποφέρει από τη συλλογή.

Εγκρίθηκε μέτρα ασφαλείας. Ήταν περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο της ΕΣΣΔ (1978.1984) και το RSFSR (1988). Τα είδη που περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο και προστατεύεται στα περισσότερα από τα θέματα της ομοσπονδίας, όπου φύεται. Protected σε 13 φύση διατηρεί τη Ρωσία (8), καθώς και στις Oka Reserve Terras (9). Τα είδη που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα ΙΙ της CITES διεθνούς σύμβασης.

Τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Αναγνώριση των πληθυσμών των ειδών και την οργάνωση της προστασίας τους. Η απαγόρευση των φυτών συγκομιδής.

Η δυνατότητα της καλλιέργειας. Επιτυχής καλλιεργούνται σε βοτανικούς κήπους της Ρωσίας 4 (10). Σε καλλιέργεια, σύμφωνα με ορισμένες πηγές (11,12), είναι κανονικά και λουλούδια ανάπτυξη, από την άλλη - με τις μακροπρόθεσμες πτώσεων καλλιέργεια. Πλεονεκτικά, με χορήγηση στην καλλιέργεια της πολλαπλασιασμό σπόρων.

Πηγές των πληροφοριών. 1. Peshkov 1&79; 2. Περιοχές φαρμάκων. 1&83; 3. Νέβα, 1&35; 4. Meusel et αϊ, 1&65; 5. Soo, 1&80; 6. Κόκκινο Βιβλίο της φύσης της περιφέρειας του Λένινγκραντ, 2000? 7. Aver'yanov, 2000? 8. Η τρέχουσα κατάσταση των 2003? . 9. Alekseev κ.ά., 2005? 10. Φυτά του Κόκκινου Βιβλίου. 2005? 11. Luque, 1&61; 12. JB Μαρκόβσκι, προσωπική επικοινωνία. Συντάχθηκε από τον L. Averyanov.

Orchis (Orhis, Βόρεια ορχιδέα)

οικογένεια: ορχιδέα (Orchidaceae).

Ορχιδέες στις εύκρατες και υποτροπικά κλίματα του Βόρειου Ημισφαιρίου. Τις περισσότερες φορές αυτό μπορεί να βρεθεί στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, καθώς και στην Ασία. Μερικά είδη ορχιδέας αναπτύσσονται στη βορειοαμερικανική ήπειρο.

μορφή: οζώδη πολυετές βότανο

Ορχιδέες, γνωστός και ως Orhis ή Σιβηρίας ορχιδέα - γένος πολυετή ποώδη φυτά της οικογένειας oridnyh. Στον κόσμο primerno100 υπάρχουν είδη ορχιδέας, μερικά από σαράντα από αυτές αναπτύσσονται στο έδαφος της Ρωσίας. Ορισμένα είδη ορχιδέας που περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Το φυτό έχει κονδυλώδεις ρίζες (σαλέπι), που συλλέγονται κατά τη ροζέτα λογχοειδή φύλλα, ευθύ στέλεχος και ακίδα-όπως ταξιανθίες. Άνθη ορχιδέες είναι πολύ διακοσμητικά, ανάλογα με τον τύπο, μπορεί να έχει κάποια αποχρώσεις του λευκού, κρέμα και απαλό ροζ έως σκούρο μωβ και βιολετί, πολλά μέλη του γένους περίεργη στίγματα χρωματισμό. Ορχιδέες ανθίζουν από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο. Τα είδη που ζουν σε θερμές περιοχές, στο πιο hot εποχή του καλοκαιριού, πέφτουν σε μια κατάσταση ανάπαυσης, τότε αρχίζουν να ανθίζουν και πάλι.

Μερικά είδη orhisov απαιτητική σύνθεση του εδάφους και να προτιμούν συγκεκριμένα είδη των εδαφών, άλλοι είναι τόσο απαιτητικών ώστε να αισθάνονται άνετα ακόμη και σε αναχώματα σιδηροδρόμων και μη τοξικές χωματερές βράχια. Οι περισσότερες ορχιδέες προτιμούν καλά φωτισμένους χώρους ή polupritenonnye - άκρη του δάσους, δάση, λιβάδια. Όντας δείγματα ασθενούς, αποφεύγουν την εγγύτητα των κυρίαρχων ειδών φυτών. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός, ορχιδέες δημιουργηθεί χώρος για την κυρίαρχη, αφήνοντας τον εαυτό του πιο άνετους χώρους.

Η λαϊκή ονομασία του φυτού - «slozki κούκος» - δεν προσδιορίζει την yatryshnikovyh γένος ως εκ τούτου, έχει φθαρεί και άλλα φυτά, συμπεριλαμβανομένων δεν ανήκουν στην οικογένεια των ορχιδέων ...

Σας παρουσιάζουμε την πιο κοινή και μερικά μοναδικά είδη ορχιδέας:

Orchis διαμορφωμένο, ή Orchis chelovekonosny, Atseras chelovekonosny (Anthropophora O.) - ποώδες ύψος φυτού 20 -. 35 εκατοστά Απευθείας ακίδα φθάνοντας 60 cm πάχος σπαρμένος με λουλούδια κίτρινο-πράσινο ή πρασινωπό-καφέ αποχρώσεις με ιώδες καστανό ακμές. Για τέσσερα χρόνια το εργοστάσιο οδηγεί μια υπόγεια ζωή, μόνο για το πέμπτο έτος παρουσιάζεται πάνω από το έδαφος. Ανθισμένες τον Ιούνιο, μετά την ανθοφορία την υπέργεια μέρος πεθαίνει.

Orchis αρσενικό (Mascula O.) - ποώδη πολυετή, ατμού (και αντικαταστάσιμες αντικατάστασης) που κόνδυλοι είναι ωοειδή ή σφαιρικό σχήμα. Λογχοειδή φύλλα και στο κάτω μέρος του στελέχους είναι tomno- βιολετί ή μοβ κηλίδες. Kolosovidnoe ταξιανθία κυλινδρικό σχήμα αποτελείται από μία πλειάδα των ωχρό πορφυρό ή βιολετί χρώμα. Άνθιση περίοδο Ιούνης - Ιούλης. Εισηγμένες στο Κόκκινο Βιβλίο της Ρωσίας, καθώς και μια σειρά από χώρες της Ευρώπης και του Καυκάσου.

militaris Orchis (Militaris O.). Ταξιανθία - Orchis αυτί αυτού του είδους στις αρχές άνθιση έχει μια πυραμιδική, αργότερα - ένα κυλινδρικό σχήμα. Σε αυτό πυκνά τοποθετημένα λουλούδια είναι ροζ, φούξια, μοβ ή καφέ-μοβ αποχρώσεις με πέντε περιάνθιο, που μοιάζει με ένα κράνος. Διακοσμητικά, ανθίζει τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Orchis χλωμό (O. pallens). Λίγα ασθενώς-κίτρινο ή πρασινοκίτρινο λουλούδια των αντιπροσωπευτικών ορχιδέες πυκνά σπαρμένος άνω τμήμα του στελέχους του φυτού, σχηματίζοντας μια μικρή κυλινδρική ακίδα. Σε γενικές γραμμές τα φύλλα έχουν ομαλή πράσινο χρώμα. Orchis χλωμό ύψους 10 έως 35 cm, περίοδο ανθοφορίας - Απρίλιο και το Μάιο.

Orchis στικτή (Punctulata O.) πολύ διακοσμητικά. φωτεινό κίτρινο ή πρασινωπό-κίτρινα άνθη του με σκούρα μπαλώματα σχηματίζουν ένα όμορφο, ελαφρώς αραιή κυλινδρικές ταξιανθίες. Ανθοφόρα φυτά έχουν μια πλούσια γεύση βανίλιας. Bloom Orchis στικτή τον Απρίλιο-Ιούνιο, καρποφορία τον Ιούλιο. Όταν η μέθοδος εκτροφής σπόρος χρειάζεται ιδιαίτερη συμβίωση με τους μύκητες του εδάφους. Στο Κόκκινο Βιβλίο της Ρωσίας ανήκει στην τρίτη κατηγορία (σπάνια είδη).

μωβ ορχιδέες (O. purpurea) -. Μια από τις πιο σημαντικές εκπροσώπους της yatryshnikovyh, το ύψος των φυτών μπορεί να φτάσει 80 εκατοστά προσεγγίζει λογχοειδή ή ελλειπτικό φύλλα έχουν ένα ομοιόμορφο πράσινο χρώμα. Οι μεγάλες, βανίλια-μυρίζοντας λουλούδια συλλέγονται σε ακίδα ταξιανθία. Perianths σκοτεινή μορφή κράνος στο φωτεινό, ροζ ή λευκά λουλούδια με μωβ κηλίδες. Άνθηση περίοδο - Απρίλιος - Μάιος. Εισηγμένες στο Βιβλίο Ερυθρών Δεδομένων από έναν αριθμό κρατών.

Orchis πιθήκου (Πιθήκων O.) - μέτρια, έως και 45 cm, ποώδη πολυετή. Λίγα λευκά ή ροζ λουλούδια με μικρό μωβ κηλίδες σχηματίζουν ένα παχύ σύντομη ακίδα. Ανθίζει τον Απρίλιο-Μάιο. Απαριθμούνται στην τρίτη κατηγορία του ρωσικού Κόκκινου Βιβλίου (ένα σπάνιο είδος).

Orchis spitzelii (Spitzelii O.) - μεγέθους έως και 30 cm, προβολή yatryshnikovyh. Spike ταξιανθία αποτελείται από ένα μικρό αριθμό των λουλουδιών, το πράσινο στο κέντρο και μοβ ή κόκκινο προς τις άκρες με καφέ κηλίδες. Άνθιση περίοδο: Μάιος - Ιούνιος. Περιλαμβάνεται στο Κόκκινο Βιβλίο της Ελβετίας και της Γερμανίας.

Orchis βάλτο (O. palustris) φτάνει σε ύψος 75 cm. Λογχοειδή αφήνει να κολλήσει επάνω φυτά που συλλέγονται κατά τη ροζέτα. Ταξιανθία αποτελείται από φαρδιές χρώματος μωβ-βιολετί. Η πλειοψηφία των ορχιδέες είναι διαφορετικό από το ότι προτιμά εμποτισμένο με νερό, κακώς αεριζόμενο, σάπιος τύρφη ή αλκαλικά εδάφη. Ανθίζει τον Μάιο-Ιούνιο. Φτιαγμένο με τη ρωσική και την ουκρανική Κόκκινο Βιβλίο.

Orchis Morio (Ο morio) βρίσκεται στις χώρες της Βαλτικής, τη Σκανδιναβία, στις ορεινές περιοχές της Ουκρανίας και της Μολδαβίας. Ταξιανθία - χαμηλή (10-15 cm) σπάνια αυτί που περιέχουν 5-8 βιολετί-μοβ άνθη. Προτιμά ελαφρά όξινα ή ουδέτερα εδάφη και καλά φωτισμένες περιοχές, έχει χαμηλή ενυδάτωση. Μέσα σε δύο έτη μετά τη φύτευση οδηγεί ένα υπόγειο ζωής. Άνθιση περίοδο Μάιο-Ιούνιο. Εισηγμένες στο Κόκκινο Βιβλίο της μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες.

Orchis Κασπίας (Ο caspia) Habitat yatryshnikovyh αυτό το είδος είναι περιορισμένη και νοτιοανατολικές περιοχές του Νοτίου Καυκάσου, το Νταγκεστάν και το Ιράν. Αυτό είναι ένα χαμηλό, έως και 30 cm, το φυτό με γραμμικά λογχοειδή φύλλα και ακίδα ταξιανθία αποτελείται από αραιά διαστήματα σκούρο μοβ άνθη. Άνθιση περίοδο Απριλίου-Μαΐου.

anacamptis coriophora (O. soriorhora) πήρε το όνομά της χάρη να διαθέσει κατά την ανθοφορία ξύλο συγκεκριμένη μυρωδιά κοριών. Προτιμά χουμώδη, καλά βρεγμένο αλκαλικά εδάφη και στιγμιότυπα. Επίμηκες κυλινδρικό ταξιανθία περιλαμβάνει πυκνά διατεταγμένες μωβ καφέ λουλούδια. Άνθιση περίοδο Μάιο-Ιούνιο. Περιλαμβάνεται στο Κόκκινο Βιβλίο της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Orchis μεγαλύτερη (O. maxima) είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη yatryshnikovyh είναι σαν μωβ ορχιδέες. Εμφανίζεται στον Καύκασο, ο Καύκασος, Νταγκεστάν, στα ορεινά δάση της νοτιο-ανατολικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας. Πολύ διακοσμητικά λόγω του μεγάλου μεγέθους και συλλέγεται σε ένα παχύ αυτί του λευκού ή ροζ λουλούδια με μωβ κηλίδες και μοβ-μωβ βράκτια.

αρωματικά ορχιδέες (Ο fragrans) βρίσκεται στον Καύκασο, σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας, της Μεσογείου, του Ατλαντικού στην Ευρώπη, τη Μικρά Ασία και το Ιράν. Αγαπά καλά βρεγμένο χώμα. Το ύψος φτάνει 30-50 cm. Spotted μωβ λουλούδια με άρωμα βανίλιας συλλέγονται σε kolosovidnoe ταξιανθία. Ανθίζει το Μάιο. Εισηγμένες στο Κόκκινο Βιβλίο της Ουκρανίας.

Orchis Farm (O. provincialis) αναπτύσσεται με επιτυχία σε πολύ ξηρές, λεπτή άμμο, καλά-αερίζεται αλκαλικά εδάφη, προτιμά φως ή ελαφρά σκιασμένες τοποθεσίας. Οι μεγάλες, αλλά μερικές ωχροκίτρινο ή λευκά άνθη συλλέγονται σε ακίδα ταξιανθία. Άνθιση περίοδο Απριλίου-Μαΐου. Αναπαράγεται τόσο με σπόρους και αγενή. ένας τόπος που πρέπει να προστατευθεί ορχιδέες ελιάς που περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Orchis Fedchenko (O. fedtschenkoi) συμβαίνει μόνο σε Τουρκμενιστάν, στις πλαγιές των πλαγιών Kopetdag. Μεγαλώνοντας ανάμεσα στα βράχια, σε σχισμές των βράχων. Λίγα μοβ λουλούδια κάνουν μια αρκετά παχύ αυτί. Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας και καρποφορίας - Απρίλιο-Μάιο. Μοναδική θέα, που περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο του Τουρκμενιστάν.

Orchis Shelkovnikova (O. punctulata schelkownikowi) φυτρώνει μόνο στην περιοχή του Καυκάσου, καθώς και Ante και ορισμένες περιοχές του Καυκάσου. Το ύψος φτάνει 80 εκατοστά Ταξιανθία -. Πυκνά ακίδα, που αποτελείται από πολλαπλές (50 έως 100) λουλούδια με έντονη γεύση βανίλιας. Ανθίζει τον Απρίλιο-Μάιο. Αυτός ο τύπος περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο της Αρμενίας.

Το αποτέλεσμα που προκύπτει από διασταυρώσεις πολλά φυσικά υβρίδια ορχιδέες.

Τα περισσότερα είδη ορχιδέας προτιμούν καλά φωτισμένες περιοχές ή μερική σκιά, αλλά υπάρχουν, όμως, και τα είδη σκιά που αγαπούν (militaris Orchis) της. Ορχιδέες που αναπτύσσονται σε εύκρατα κλίματα, δεν απαιτητικές συνθήκες θερμοκρασίας, ανθεκτικά στο ψύχος. Είδη που ζουν στην περιοχή του Καυκάσου και της Κριμαίας (Orchis ματζέντα, Orchis πιθήκων) θερμόφιλα.

Πολλά είδη ορχιδέας επιλέγουν το καλό, αλλά όχι υπερβολικά, υγρές περιοχές με χαλαρό χώμα, άλλοι (βάλτος ορχιδέες) αναπτύσσονται στο παχύρρευστο, το νερό εμποτισμένο έδαφος. Απαιτήσεις ορχιδέες με τη σύνθεση του εδάφους εξαρτάται από το είδος των φυτών, οι περισσότεροι από αυτούς προτιμούν ασβεστολιθικά εδάφη, όπως και άλλα είδη αλκαλικά εδάφη, άλλοι είναι πιο πρόθυμοι να αναπτυχθούν στο έδαφος πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία. Μερικά είδη ορχιδέας ευδοκιμούν σε φτωχά εδάφη.

Ορχιδέες - η τέλεια μονάδα για την επεξεργασία των ημι-άγρια ​​οικόπεδα κήπο. Έντυπα, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις για τη σύνθεση του εδάφους, θα μπορούσε να γίνει μια εντυπωσιακή διακόσμηση βραχόκηπο. Τα Orchis αναμιγνύονται κλίνες χρησιμοποιούνται σπάνια - ένα φυτό είναι γενικά κατώτερη να τοποθετήσει εύκολα το κυρίαρχο τύπο βλάστησης, με την εξαίρεση των μονο-κρεβάτια.

Κόνδυλοι ορχιδέες που χρησιμοποιείται στη λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία των ασθενειών των αεραγωγών και του πεπτικού σωλήνα.

Στη φροντίδα των ορχιδέες σχεδόν δεν χρειάζεται, μόνο τα φυτά που φυτεύτηκαν σε ανοικτούς χώρους, μπορεί να χρειαστεί μέτρια, αλλά το κανονικό πότισμα. φροντίδα σφάλματος γίνεται ορχιδέες λίπασμα λίπασμα - αλλαγή οξύτητα του εδάφους μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο των φυτών.

Orchis μπορεί να αναπαράγει με σπόρους, συμπεριλαμβανομένης της αυτο-σπορά. Αυτή η μέθοδος της πολυπλοκότητας? Το γεγονός ότι οι φυτικές σπόροι βλασταίνουν μόνο σε συμβίωση με ένα μύκητα ενός ορισμένου τύπου, έτσι ένας τεράστιος αριθμός των μονάδων φυτρώνουν μόνο σπόρους.

Ένας άλλος τρόπος, αγενές, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του και otsazhivanie ένα κονδύλων. Διαχωρίζει την πρώτη klubnekoren συνιστάται κατά τη διάρκεια εκκολαπτόμενοι, τότε διαστήματα 2-3 εβδομάδων otsazhivayut κονδύλων υποκαταστάτη.

Ορχιδέες είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε ασθένειες και παράσιτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

46 − = 39